Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciazatsh

TshCiaza

Polecane posty

Gość Ciazatsh

Hej dziewczyny mam pytanie... Robilam badania tarczycowe bo przytylam przez 3miesiace 10kg,siostra ma tarczyce i tez g***townie przytyla.... tsh wyszlo mi 3.2 czy to moze jakos wplynac na ciążę? Bo staramy sie z mężem od pół roku i nic.... Jesli tak to do jakiego lekarza sie udać ginekologa czy odrazu do endokrynologa..

Gość gość
Twoje TSH jest w granicach normy,jednak starając się o dziecko powinno być podobno max 2. Ja miałam 2.6 i bez problemu zaszłam, idź do ginekologa da ci tabletki na obnizenie

Gość gość
Zależy, w jakim jesteś wieku, bo u młodych kobiet powinno być około 1 (norma jest do 4). Idź do endokrynologa, ale niech Ci zbada też ft3, ft4 i przeciwciała tarczycowe, czy przypadkiem jakiegoś Hashimoto nie masz.

Gość TshCiaza
Mam 28l. Ft 3 mam 3.83 a ft4 0.72....

Gość gość
Przy hashimoto i w ogóle przy problemach z tarczycą bardzo ważna jest odpowiednia dieta, ja bardzo duże wskazówek znalazłam na https://hashimotoplan.com/ - staram się do wszystkiego stosować. Wiadomo wpadki się zdarzają ale widzę poprawę w samopoczuciu i to jest dla mnie najważniejsze i powinnaś wtedy też zacząć chudnąć

Gość gość
Ja mam tsh 5.5 i zawsze takie mialam mimo brania euthyroxu 100mg. I mam 2 dzieci i 3 w drodze