Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka rasa psa dla rodziny i stróżowania?

Polecane posty

Gość gość

Witam,chcemy kupić psa który będzie towarzyszem rodziny a za razem stróżem,mamy małe dzieci,dom z ogrodem i ja mam sporo czasu żeby się zająć wychowaniem psa.Mam prace którą wykonuje w domu kiedy chcę także jestem dyspozycyjna.Może macie jakieś sugestie która rasa nadawała by się najlepiej?pitbule i inne typu bull odpadają,myślałam raczej o owczarkach.Proszę jeśli takie macie to napiszcie coś więcej,jak pies dogaduje się z dziećmi i czy dobrze pilnuje posesji.Jest to dla mnie ważne ze względu na moją pracę

Gość gość
Labrador to fajna rasa szczególnie dla dzieci, chociaż nie wiem czy nadaje się nadaje się na stróża.

Gość gość
no właśnie Labladory i Goldeny to cudowna rasa rodzinna ale wogóle nie nadają się do pilnowania posesji dlatego szukam psa który będzie z jednej strony bardzo łagodny i przywiązany do nas a z drugiej będzie nas chronił,pilnował i nie da się przekupić za psie chrupki co u labladorów jest częste,wiem bo moj sąsiad ma tego psa,jest kochany dla wszystkich bez wyjątku...

Gość gość
gość dziś Ty seplenisz nawet pisząc, czy co?

Gość gość susziii289
Bokser. Mialam dwie, teraz zostala mi tylko druga bokserka. Polecam z calego serca. Do dzieci cudowne psy zero agresji do dziecka, przywiazany do rodziny, madry przemily pies. A jak trzeba to potrafi pokazac pazury i odstraszyc intruza. Do ogrodzenia nie spusci, moje nawet obcemu do dziecka nie pozwola podejsc. Madre szybko lapia komendy wszystko rozumieja. No ja moglabym zachwalac i zachwalac. Jedyna wada za krotko zyja i serce peka ale to nie uniknione. Moja odeszla majac 10lat, druga ma teraz 7.

Gość gość
Bernardyn

Gość gość
gość dziś Dla autorki to raczej benlaldyn :D

Gość gość
Autorko LABRRRRRRRADORRRR !

Gość gość
Oj przejezyczyla sie! Ja mam łajke syberyjska. Jezeli siedzisz w domu to uwierz ze jest to pies dla Ciebie. My specjalnie go nie tresowalismy(tylko podaj lape itp)a mimo to jest to bardzo madry pies! Kocha dzieci,bawi sie z nimi,nie pozwoli ich skrzywdzic,nigdy mi nie nasikal. Raz stalismy w korku zima i juz mialam wizje jak piore dywany. Nic z tych rzeczy! Nie zrobil nic,jak tylko weszlismy od razu uciekl w krzaki,nawet nie przywital sie:D i mial niecaly rok. Bardzo szybko rosnie,na podworku czuje sie panem,nie toleruje innych zwierzat ale przy odrobinie cierpliwosci nauczy sie z nimi zyc. Jedyny minus ze rzuca sie na kury,ale ma to we krwi. Ostatnio chodzila u mnie zmija po podworku(obok corki!!!!),zareagowal od razu i udusil ją. Albo doberman. Tez bardzo madre psy,mialam w dziecinstwie. Pamietam jak przyjechala siostra z dziecmi,na siostrzenca rzucil sie pies sasiada(mial moze pol roczku),moj doberman,Maxio kochany przeskoczyl przez 2metrowy kojec i chwycil psa za szyje i nie dal podejsc do dziecka. Siostrzeniec jednego razu dostal ataku padaczki,od tamtej pory Maxio wyczuwal zblizajacy sie atak! Byl tez dobrym strozem,ilez zlodziei przegonil,w sytuacji zagrozenia narazal wlasne zycie. Jedyne czego sie bal to burzy i petard bo jakis duren raz mu wrzucil jedna do budy! Aha! Łajka musi miec duzo ruchu!

Gość gość
"Oj przejezyczyla sie! " Jasne... dwa razy z kolei :D I brak spacji po przecinkach to też "przejęzyczenie"?

Gość gość
Bokser!!To takie drugie dziecko.Uwielbia sie bawic i jest opiekunczy,bardzo przywiazuje sie fo dzieci i rodziny.Do obcych moze byc agresywny jak go dobrze wytresujesz:)Niestety zyja krotko do 10 lat

Gość gość
Tak, przejezyczylam się, a od kiedy to spacji trzeba używać po przecinku? Ale na kafe to zawsze ktoś się doczepi nawet przy wątku o psach...wracając do tematu to myślałam o bermenskim psie partnerskim albo o naszym polskim Podhalan, ktoś ma może?

Gość gość
"od kiedy to spacji trzeba używać po przecinku?" Od zawsze. Spacja musi być po każdym znaku interpunkcyjnym, czy to kropka, przecinek, wielokropek... Gazet ani książek nie czytasz, że nie widzisz, że z twoim pisaniem jest coś nie tak? Dokumentów w pracy nie piszesz? Na studiach też nie pisałaś?

Gość gość
Kundelek ze schroniska. A najlepiej dwa.

Gość gość
wez psa mało szczekającego, sąsiedzi maja kundla co drze ryja chyba z godzine dziennie, a cała okolica cierpi. Z takim psem kazdy ma przesrane

Gość gość
perro de presa canario (dog kanaryjski), zrównoważone, lojalne, dla bliskich: przytulaki

Gość gość
Bermenskim psie pasterskim chyba? No nie wiem... Bardzo wymagajace psy

Gość gość
Kundelka ze schroniska??pogrzalo Was?nigdy nie wiesz jak ten pies byl wczesniej traktowany i jak zachowa sie wobec dzieci.tylko rasowy i szczeniak !

Gość gość
nie zależnie od tego jakiego psa wybierzesz warto! Pamiętaj jednak że trzeba o niego dbać fajne akcesoria znajdziesz na https://www.basspolska.com