Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa 321

ciaza po 40 bez partnera

Polecane posty

Gość ewa 321

hej.wlasnie rzucil mnie narzeczony. zachowal sie skandalicznie, bardzo cierpie, ale nie o tym tutaj. mielismy miec dziecko. jestem na to gotowa psychicznie, jest to dla mnie w tej chwili priorytet. moj wiek oraz brak partnera a takze wiary i czasu na szukanie, zaczynianie, poznawanie itp. nowego mezczyzny oraz historie wielu kobiet , ktore wskazuja ze uczucia mezczyzny i jego deklaracje nie daja absolutnie zadnej gwarancji na bycie odpowiedzialnym ojcem, daly mi do myslenia. szukam rozwiazania jak zajsc w ciaze bez bycia w zwiazku. macie takie doswiadczenia?

Gość gość
Pusc sie! Ale najprerw pomysl o dziecku , ta mala istota potrzebuje pbojga rodzicow, z reszta na ciaze jestes juz za stara!

Gość gość
se kuźwa zaadoptuj psa albo kota ze schroniska a nie chcesz pieprzona babo unieszczęśliwić dziecko, bo masz kaprysu, a nie masz kaprysu aby upieprzyć sobie pusty łeb, na pniak z nim jak głupi

Gość ewka321
tez sadzilam ze potrzebuje dwojga, ale niestety nawet malzenstwo nie gwarantuje, ze facet nie odejdzie. obserwuje co sie dzieje, to nie pokolenie naszych rodzicow. wiec nie masz gwarancji zadnej ze kochajacy cie dzis facet, jutro cie nie rzuci albo ucieknie.

Gość gość
Na drutach sobie zrób. Starej babie się dziecka zachciało. Trzeba było myśleć o tym wcześniej.

Gość ewka321
a wlasnie ze moge dac dziecku bardzo wiele. materialnie, emocjonalnie. a mezczyzni...bywaja, nie chca odpowiedzialnosci, boja sie milosci, szukaja niewiadomo czego.

Gość gość
dziś ale wie kto jest ojcem, nie znasz pewnie tej pustki , kyora towarzyszy dziecku , gdy nie zna rodzica, Moj ojciec zmarl jak mialam 3 lata, mimo ze matka znalazla fantastycznego faceta ktory byl mi ojcem, na zawsze zostalo to niedopowiedzenie, jaki byl moj Tato,co lubial, jak by sie zachowal ...itd. Nawet jezeli facet sie wypnie i nie bedzie chcial kontaktu, to dzieciak gdy dorosnie moze sprobowac go poznac!

Gość gość
Widocznie Ty dziecka mieć nie powinnaś i tyle. Sama sobie go nie zrobisz, facet cię nie chce, masz 40 lat na karku.

Gość ewka321
czyli ciąża z romansu najlepiej. inseminacja jest bezemocjonalna, ale za to sperma przebadana.

Gość gość
Czekałas trochę za długo z tymi refleksjami :-( po 40-tce samotna ciąża? Nie dość, że dziecko nie będzie miało ojca to jeszcze starą matkę :-( Nie wiem jakie obserwacje i gdzie prowadzisz, ale wśród moich znajomych i rodziny jedynie siostra jest rozwodka i to ona zostawila męż. Reszta żyje w małżeństwach, żaden facet nie uciekł. Sama też mam męża, dzieci. To, że Ty masz nienajlepsze doświadczenia z facetami i się zawiodlas, nie znaczy że każdy facet to drań.

Gość gość
Oczywiscie ze powinnas podazac za swoim marzeniem. Mysle, ze i Ty i dziecko bediecie szczesliwi. Mezczyzni nie maja tu nic do rzeczy. Jezeli cos wyjdzie to super ale to bonus.Zyj zycie tak jskbys zawsze misla byc sama. Po pristu lepsza opcja.