Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jedza Wasze dzieci po skonczeniu roku

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie.

Gość gość
Podajcie przykladowy jadlospis. Tylko bez klotni o sol...

Gość gość
Wszystko to co my.

Gość gość
A co jecie Wy? Niektorzy jedza na obiad schabowego z kapusta a inni mieso gotowane z warzywami. Dlatego bardzo prosze o jakies przyklady.

Gość gość
U mnie zarowno starszy (obecnie 4lata) jak i mlodszy syn (obecnie 15mcy) po skonczeniu roczku jedza to co my. Wydaje mi sie ze gotuje w miare zdrowo ale bez przegiecia tzn. schabowy smazony to cos normalnego (nie znosze miesa na parze) ale nie uzywam zup, sosow instant ani kostek. Czesto sa kasze. Podam przykladowe obiady z minionego tygodnia: - makaron z pesto i kurczakiem -golabki bez zawijania zapiekane w sosie pomidorowym (bylo przez dwa dni) - pieczony losos, mlode ziemniaki, fasolka szparagowa -filet z indyka, komosa ryzowa, kalafior gotowany - leczo z pomidorow, papryki, cukinii, marchewki, kasza gryczana - canneloni z ricotta i szpinakiem, zapiekane w sosie pomid. To obiady z minionego tygodnia. Zypy sa u nas rzadko, a jesli juz to w sezonie jesien-zima.

Gość gość
Dziś: śniadanie bułka z szynką i z pomidorem, herbatka malinowa Drugie śniadanie: deserek Hipp brzoskwinie z morelami i twarożkiem Obiad po drzemce: kasza gryczana, gotowana marchewka, ogórek, pulpet w sosie Podwieczorek: dwa biszkopciki z herbatą (jemy słodycze w domu) Kolacja: kaszka Bobo Vita i jeszcze podjadla ode mnie chleba z miodem ;) Do picia oprócz herbatki woda, sok jabłkowy rozcienczany Od czasu do czasu w dzień i nocą kp.

Gość gość
Mój ma 16 m-cy. Je po przebudzeniu kasze hipp bez cukru 250ml na gęsto. Później jajecznica/ kanapka z serkiem czy wędlina/ jogurt naturalny z owocami/ sałatka owocowa/ parowka z indyka. Następnie zupę która jedzą wszyscy w domu- bez ulepszaczy smaku. Później coś przegryzie tylko i po ok 3h drugie danie które również wszyscy jemy. Ziemniaki z sosem, spagetti, risotto, ryba, leczo, naleśniki- jego ulubione dania. Do snu butla z kaszą bez cukru. Do picia woda lub sok jabłkowy na pół z wodą. Ze słodyczy domowe wypieki, gorzka czekolada czy naturalne lody. Unikamy cukru

Gość gość
Rok. - mleko - bieluch/owoc/kanapka z domową pastą lub serkiem/jajecznica "parzona" - mleko - obiad: najczęściej takie jednodaniowe zupy, albo wegetariańskie albo mięsne z kaszami/strączkami/ziemniakami/pastą z nasion, albo omlet "parzony", albo jakieś pulpety itd. Smażonych kotletów nie je. - kolacja: płatki różne/kisiel z amarantusa/komosa z owocami, pastą migdałową/sezamową, suszony owoc, jogurt, albo manna z bananem, kluseczki kładzione itd. (oczywiście to tylko wymienione składniki, nie żeby jadła codziennie to wszystko na kolację) :) Czasem coś skubnie od nas.

Gość gość
14 mies, je wszytko, co my, jemy roznie, ale zdrowo. bez zadnych ulepszaczy, malo soli , cukrupraktycznie nie uzywamy. Czasem je z nami w jakiejs knajpce, Lubi miesko i warzywa z makaronema albo z kasza, zup raczej nie, duzo robimy dan warzywnych, owoce, jajka, twarozek, miód, ryby, najbardziej lubi gryzc chleb albo jabłko czy banana no i jeszcze chrupki kukurydziane.Sloiczkow ani kaszek dla dzieci nie chce. Do picia tylko woda ( i jest jeszcze na piersi). Slodyczy jeszcze nie jadla, my tez nie jemy.

Gość Mama 2 plus 2
Mój ma prawie półtora roku. Rano je różne kasze np manna albo kukurydziana z jakims owocem. Ostatnio królują śliwki, maliny i brzoskwinie. Na drugie śniadanie to różnie albo kanapka z serem,szynka,pomidorem,pieczywo też różne, je i zwykły chleb,bułki i ciemne tez ALBO jajecznicę i do niej awokado,pomidor. Potem zupa i lubi naprawdę wszystkie. Ostatnio była pomidorowa, kalafiorowa, brokułowa, z botwinki, rosół. Gotuje specjalnie dla niego bez soli, doprawiam ziołami, papryką, kurkuma, imbirem. Na podwieczorek jogurt naturalny, czasem naleśnik lub gofr, a czasem nasze danie obiadowe bardzo lubi makaron z piersią kurczaka pieczona w sosie śmietanowym z porem ale np dzisiaj robiłam domowe frytki i też mu pozwoliłam zjeść ale takie przed posoleniem. Mam bzika na tym punkcie i mu nie dosalam. A na kolację do tej pory jadł kasze taka z mlekiem modyfikowanym ale ostatnio mu przestała smakować. zaciska buzię i nie chce jej jeść, a jeszcze parę dni wcześniej jadł chętnie. Więc jak odmawia kaszy to dostaje kanapkę. Nie wciskam na siłę bo kiedyś jak nie chciał zjeść to go zagapilam bajka i owszem wszystko zjadł ale mi zwymiotował przed spaniem :D mam nauczkę.

Gość Mama 2 plus 2
A i jak było ciepło to często dawałam mu lody, zwykle rożki algidy ze sklepu. Teraz czasem dostanie biszkopta, mam jedne wypatrzone z dobrym składem :) albo dwie kosteczki gorzkiej czekolady. Najczęściej po posiłku. Po zupie jak ma chęć albo po podwieczorku, jak je jogurt.

Gość gość
mój ma 14 miesięcy i nic nie chce tylko cyc i cyc.... :/ czasem coś dziubnie od nas wcześniej od 6 miesiąca wprowadziłam wszystko, jadł kaszki, obiadki, teraz na wszystko po skończeniu roczku zaciska buzie

Gość gość
wczoraj x Minie mu. Takie akcje około roku są normalne :)

Gość gość
Niektore mamy daja wszystko swoim dzieciom, inne maja bzika na temat eko braku soki itp. Trzeba chyba znalezc srodek. Synek chetnie je to co my.

Gość gość
Moja ma 10 miesięcy i praktycznie od kilku miesięcy je wszystko to co my, czasem nawet frytki i KFC i słodkie. Cóż, nie odżywiam się zdrowo, ja się w ogóle nie odżywiam, np. 1 dzień zjem mięso i frytki z KFC, 2 dni pije tylko colę, potem np pizza, 1 dzień samej coli, potem kostka czekolady. W weekend jedynie jem jakoś obiad bo partner gotuje i chce żebym jadła. Ale nieważne, nie o tym jest temat. Co mała je? Np. rano parówka, kanapka z serem, kaszka Potem owoc i jogurcik, np danonek, monte Na obiad zupa, np. rosół, ogórkowa, kapuśniak, pomidorowa, ziemniaczana, jarzynowa itp Na drugie np. kotlet z kurczaka smażony, kurczak pieczony albo duszony w jakimś sosie, np z cebulką, z przyprawami, wątróbka, ryba, ziemniaczki do tego, jakaś surówka, ogórek, pomidor, marchewka. Czasem ryż czy makaron z jakimś sosem. No i czasem zje ze mną pizzę albo zapiekankę albo KFC. Później to je jakiś owoc, czasem budyń, czasem kisiel Rano i wieczorem mleko Babydream z rossmana, 210ml

Gość gość
21.12 :o mam nadzieję, że to kiepski żart

Gość gość
21.12 pechowiec.gif mam nadzieję, że to kiepski żart x Taki pod bicie piany :)