Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Claczego tak potwornie ludzie mi zazdroszczą tego że z 500plus dostaje 4500 zł

Polecane posty

Gość gość

Co w tym jest takiego NIESAMOWITEGO?

Gość gość
Że darmozjad rozplodowy dostaje czyjeś pieniądze, to jest niesamowite w skali światowej. W żadnym kraju, darmozjady nie dostają więcej niż ludzie pracujący.

Gość gość
Ja nie zazdroszczę jednak uważam, że wszelkie dodatki powinny należeć się tylko rodzinom, w których się pracuje. Prawda jest taka, że obowiązek utrzymania dziecka spoczywa na rodzicach, a nie na podatnikach.

Gość gość
Ja Ci współczuje, to musi być strasznie upokarzające nie móc utrzymać własnych dzieci i brać zadatek od podatników. Co to jest te 4,5 ? Ja mam trójkę dzieci i nie biorę nic od państwa, chyba nie potrafiłabym spojrzeć na siebie w lustrze.

Gość gość
na dzięwiątkę dzieci to wcale nie jest dużo I mówię ci to jako matka nie jednego dziecka Mam dzieci, ale tobie współczuję i twoim dzieciakom też :-(

Gość gość
Prowo ale gdyby byla to prawda to jak PO zabierze 500 plus to trawe bedziexie jesc czy co

Gość gość
12 07 mylisz się za PO miałaby lepiej uwierz Ja znam przypadek kobiety jedna 9 druga 11 dzieci to czy PIS czy PO jest w 80 % utrzymane z socjalu

Gość gość
O matko, 9 dzieciaków plus ty i mąż i tylko 4,5 tys? Jezu, co wy jecie? My mamy 6 000 na nas dwóch i dziecko 6 lat, i nie uważam zeby były to jakieś kokosy. Nie wyobrażam sobie, za 1500 zł mniej, utrzymać taką bandę. Ja ci nie zazdroszczę, serio.

Gość gość
14,10 rozumeim , ze jestes facetem i mieszkasz z facetem

Gość Teppic No    1
Pytanie tematu jest źle postawione. Powinno brzmieć: "Dlaczego ludzi irytuje, że fundują mizerne wychowanie 9tce nieswoich dzieci?"

Gość gość
14.10 to zależy gdzie mieszkają, co robią. Jeśli mają działkę czy kawałek ziemi i np. swoje warzywa, owoce, to już dużo zaoszczędzą. Choć przyznaję, że na pewno łatwo nie jest. Ja też mam jedno dziecko i też mamy z mężem razem około 6 tysięcy miesięcznie, a wcale nie jest różowo. Mieszkamy w dużym mieście, wydatki są spore, a dziecko (teraz 6 lat) z wiekiem potrzebuje przecież coraz więcej

Gość gość
Ja nie zazdroszczę, podziwiam. Ja przy dwójce małych dzieci czasem mam ochotę usiąść i płakać i nie wyobrażam sobie nawet trójki. Wychowywanie dzieci to ostry zapieprz i ci wszyscy hejterzy nie mają o tym pojęcia jak to jest siedzieć z dzieckiem w domu i robić to wszystko za darmo, bo sorry ale 500+ to nam ledwo starcza na przedszkole dla jednego dziecka...

Gość gość
Ciesze sie, ze moje podatki wspieraja polki rodzace Polakow. Pamietaj tylko by dbac o dzieci bo to przyszlosc Polski.

Gość gość
Dlaczego tak narzekacie na 500 plus a w innych krajach unijnych polacy pierwsi wyciagaja po zasilki nawet jak dzieci sa w Polsce? Dlaczego chwalicie prorodzinna polityke w Norwegii czy Szwecji ale z polityki własnego kraju jestescie oburzone? Podwojne standardy? Przeciez jak tak zazdroscicie to urodzcie nawet po 10 dzieci skoro to takie łatwe, a nie wielkie mamy , z jednym dzieckiem , ktore albo w przedszkolu calymi dniami albo u dziadkow!

Gość gość
bo to, że jak sobie naklepałaś tyle bachorów to winnaś sama z ojcem dzieci zapieprzać na nie a nie inni podatnicy utrzymują taką królicę z jej przychówkiem

Gość gość
Ty lepiej zapieprzaj na swój dom starców, tymi ludźmi chociaż będzie miał się kto zająć w odpowiednim czasie:) I jak można mówić, że te dzieci dla 500 plus są, tozto liczyć debile nie potraficie ile lat jest 500 plus a ile trwa ciąża u kobiety ?

Gość gość
18 :34 pomyliłaś gatunki ona jasno i wyraźnie napisała że jest matką z dziećmi a nie króliczycą z królikami tego uczą w wczesnych latach dzieciństwa Jak wygląda mały puchaty śliczny króliczek A jak człowiek !!!!! Madko ale z ciebie musi być beton to według ciebie matka z jednym dzieckiem to wybrakowana króliczyca

Gość gość
Ja nie tyle zazdroszcze bo nie chcialabym miec dzieci nawet gdyby mi dawali 1000 plus za kazde, ale uwazam, ze to niesprawiedliwe i te pieniadze mozna by bylo przeznaczyc na cos innego np. bardziej wg mnie przydalyby sie ludziom starszym na emerytury, czy chorym na renty bo są skandalicznie niskie w naszym kraju

Gość gość
Chociaz i tak uwazam, ze niedlugo skonczy sie ten program bo zwyczajnie zabraknie im kasy.

Gość gość
gość 2018.08.30 O matko, 9 dzieciaków plus ty i mąż i tylko 4,5 tys? Jezu, co wy jecie? My mamy 6 000 na nas dwóch i dziecko 6 lat, i nie uważam zeby były to jakieś kokosy. Nie wyobrażam sobie, za 1500 zł mniej, utrzymać taką bandę. Ja ci nie zazdroszczę, serio. x Takie rodziny nie mają tylko 4,5 tys. Mają kupę innych zasiłków z mopsu. xxx gość wczoraj Ty z ta Szwecją nie wyjeżdżaj. Szwecja dorobiła się na handlu rudą żelaza z Hitlerem, żeby Hitler miał czym w nas strzelać, to teraz ich stać na politykę prorodzinną i utrzymywanie ciapatych, podczas, gdy my okradzeni i mordowani przez Niemców i Rosję, całą kasę co nam została walnęliśmy w odbudowę państwa. To samo Niemcy, plan Marshalla (plan odbudowy zachodniej Europy, jakby tam faktycznie było co odbudowywać) itp , to i gospodarka im ruszyła. Nawet jeśli przez jakiś czas byli podzieleni na dwie części, to RFN. Skutki II wojny światowej jeszcze długo będziemy odczuwać, a na pewno przy tym rządzie, który rozdaje nierobom i sam bierze więcej, niż cała reszta rządu.

Gość gość
gość dziś Chociaz i tak uwazam, ze niedlugo skonczy sie ten program bo zwyczajnie zabraknie im kasy. X Program się nie skończy. Po prostu doprowadzą do tego, że 500+ dostaną tylko ci "najbiedniejsi". Przecież już samotne matki jedynaków nie dostają nic. Bardzo bogate są przy zarobku 1610 zł na rękę. Alimentów z funduszu nie dostaną jeśli tatuś nie płaci, 500+ tez za wysoki dochód. Rodzinne również poza zasięgiem. Inne zasiłki też. Patrząc na nowe podatki, na projekt wyższych stawek zusowskich (więc pieniędzy będzie na wypłatę mniej), projekt nowego kodeksu pracy, w którym pieniądze z nadgodzin są do dyspozycji pracodawcy, więc zarobić więcej przeciętny pracownik też nie zarobi, to faktycznie te 805 zł na osobę, to niesamowite bogactwo według rządu. Ludzie rzucą robotę i będą siedzieć na mopsach, bo się już w ogóle nie będzie opłacało pracować. Nawet nie będziemy jak Ukraina, będziemy jak jedno z państw w Ameryce południowej.

Gość gość
no same geniusze tu piszą jedna pomyliła gatunki zwierzęce i homo sapiens inna wali o polityce inna o rentach i emeryturach Tylko każda z was zapomniała, że jeżeli nie ma dzieci i ludzi, to niby jakim sposobem ma być silne i bogate PAŃSTWO ???? Co w pojedynkę będziecie wojować ? A prawda jest taka, że Polacy zmęczeni życiem tu w biedzie i kraju starszych ludzi i umarlaków uciekali masowo za granicę :-) I wyludnili Polskę, a ci co zostali w sumie wiedli prym sami sobie bądż z jednym dzieciakiem baaa góra dwójką. To niby jak ma się kręcić gspodarka ? Może przyjmijmy trochę obcokrajowców najlepiej chłopów, on postarają się o wzrost demografi :-) i wam będzie wtedy dobrze.