Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaproszenie na grilla

Polecane posty

Gość gość

Proszę o wyrażenie swojego zdania. Jesteśmy zaproszeni do znajomych na grilla.Grill jest ot tak bez okazji.Maja oni 4 dzieci.Uważam że wypada przynieść dzieciom choć po czekoladzie..Mój narzeczony uważa że nie mam racji / to jest jego rodzina/ .Skoro jesteśmy zaproszeni do nie trzeba nic dawać dzieciom.Uważam że dzieciom będzie miło że dostaną jakieś słodycze/dzieci jedzą /. Jakie jest Wasze zdanie?? Pozdrawiam

Gość gość
Też bym coś słodkiego dla dzieci przyniosła.

Gość gość
Powinniście przynieść butelkę wina czy np. jakąś sałatkę na tego grilla (po ustaleniu z gospodarzami). Albo deser dla wszystkich. Nie uznaję przychodzenia z czymś tylko dla dzieci jeśli się nie idzie na przyjęcie zorganizowane dla tych dzieci, dzieci nie są gospodarzami przyjęcia.

Gość gość
a to dzieci was zaprosiły czy ich rodzice? jak rodzice to z jakiej paki dzieci mają coś dostać?

Gość gość
Jak najbardziej miło wziąć coś dla dzieci. Tylko nieryzykowałabym z czekoladą, już się nauczyłam, teraz jest moda na zarabianie słodyczy albo często dziecko jest uczulone. W jakim wieku dzieci?

Gość gość
Dziękuje za wypowiedzi.Zaprosili nas rodzice z którymi mamy ustalone co przynieść ale są też dzieci więc dla dzieci nic?Myślałam żeby dać dzieciom choć po czekoladzie.Może nie mam racji.

Gość gość
Ale dlaczego prezent dla dzieci? Jakaś okazja - dzień dziecka czy coś? Bo naprawdę nie rozumiem tego zwyczaju.

Gość gość
Dzieci są w wieku 11-5 lat ,nie sa uczulone na słodycze ani nie mają zabronione ich nie jeść.

Gość gość
Jessu no pewnie że przynieść no ludzie kochani po czekoladzie za 2zl...wiadomo że jak są maluchy to fajnie dać im coś słodkiego. Robić takie jazdy o parę zł. Kup i nie pytaj się nikogo

Gość gość
Bardzo miły gest z tą czekolada dla dzieci. Nie jest to obowiązkowe, gdybyś nie przyniosła też ok, ale gest miły i moim zdaniem dobrze o tobie świadczy.

Gość gość
Hehe ... mam takie dzieci w bliskiej rodzinie, nauczone że jak ktoś przychodzi to coś dla nich ma. Ostatnio starsza 5 latka do nas wyskoczyła z hasłem "a co ciocia mi przyniosła?" (a wpadliśmy na chwilę, zaproszeni na imieninową kawę do mamy kuzyna).

Gość gość
Jessu co za problem kupic 4 rozne czekoladki i dac dzieciom,pewnie rodzice beda zadowoleni bo przy tylu dzieciach to pewnie jest wydatek duzy jesli to w Polsce jest,

Gość gość
I wiadomo jakos trzeba z ludzmi zyc i tez ich zaprosic na cos tam bo to chyba mili ludzie sa tak mi sie wydaje.

Gość gość
Daj im naklejki na słodziaki

Gość gość
Narzeczony ma rację, to nie jest żadna okazja typu urodziny lub dzień dziecka, że trzeba przynosić prezenty. Po co uczyć dzieci, że jak ktoś przychodzi to musi być prezent? Moich znajomych dzieci czekają pod drzwiami jak jakieś żebraki jak przychodzą goście, bo nauczone są, że zawsze coś dostają, a jak nie dostaną to strzelają focha. Porażka. A jeszcze czekolada (pewnie mleczna) to kolejna porażka. Jeszcze ktoś tu pisze o takiej za 2zł Po co dzieciom kolejny słodycz wątpliwej jakości?

Gość gość
wiesniak ten twoj narzeczony. Ja zawsze niose czekolade tam gdzie sa dzieci

Gość gość
Czekolada za 3zl to dla was prezent? Ja prdl co za wiesniaki tu pisza. pewnie przez cale zycie dostaliscie od swoich rodziców co najwyzej Kinder niespodzianke.

Gość gość
No dobrze autorko ale skoro idziecie sie nazrec za darmo to chyba nie wypada tak z pusta dupa przyjsc.

Gość gość
Twoj chlop to pewnie jeden z tych co na wesela daja 100zl i uuwazaja ze jest ok bo dostali zaproszenie. Krzyworyjowka.

Gość gość
Rety pewnie i bez zastanowienia kupiłabym cis dla dzieci! Czekolada świetny pomysł. Ja zawsze mam coś dla dzieci, najbardziej lubię im dawać kolorowanki/książeczki do wyklejania. Koszt nieduży a radość wielka.

Gość gość
gość dziś a dla dorosłych co masz?