Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga332aa90

Dorosły pies nagle zaczął załatwiać się w domu

Polecane posty

Gość Aga332aa90

Mieszkam w domu jednorodzinnym z dużą działką. Do głównej ulicy jest jakiś kilometr. Mam 3 letniego kundelka - suczka :) od jakiegoś miesiąca zdarza jej się co jakiś czas załatwiać w domu raz na korytarzu następnym razem w łazience. Nie wiem dlaczego po tylu latach dorosły pies zaczął się tak zachowywać. Ogólnie zauważyłam, że stała się bardzo bojaźliwa i non stop chce być przy którymś z domowników. W nocy śpi pod naszymi drzwiami od sypialni( jak usłyszy rozmowy to zaczyna drapać w drzwi ) a nie w swoim posłaniu jak wcześniej... tak jakby się czegos bała. Mamy jeszcze rocznego Berneńczyka ale ta traktuje ja jak młodszą siostrę :p naprawdę się lubią. Od kilku dni mam urlop i Wymyśliłam że zostawiłam ją na cały dzień na dworze żeby tam się załatwiała ale ona mimo wszystko sika w nocy. Jak myślicie dlaczego ona się tak zachowuje? Może coś ją przestraszyło? Czy ktoś miał podobny problem? Jeszcze nie byłam z nią u weterynarza.

Gość gośćff
To dlatego że jest dziewicą i oznacza teren żeby pies facet ją odwiedził.

Gość gość
Może to być na tle nerwowym takie posikiwanie.... Pies mojej teściowej miał tak, że jak ktoś wychodził to od razu zadzierał nogę i sikał gdzie popadnie , pod kwiatka na kominek....Poszłam z nim do weta http://weterynaria.slask.pl/ i lekarz polecił skontaktować się z psim behawiorysta i że są takie techniki na uspokojenie pieska.

Gość gość
nie karm psa karmą ze sklepu , dawaj mu to jedzenie jakie ludzie jedzą . Będzie nawet taniej .

Gość gość
psy nie mogą jeść tego co ludzie ...może jeszcze ma mu czekolade dawac