Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z sąsiadami co robić ?

Polecane posty

Gość gość
Autorko ale gdzie oni maja palić ? Moj maz tez pali na balkonie . Nie będzie biegał z każda fajka na dol bo od tego mamy balkon .

Gość gość
Mieszkamy za granicą, w Polsce mamy mieszkanie w bloku, wykorzystywane przez nas ok. 3-4 tygodni wakacyjnych i w okresie Bożego Narodzenia. W pozostałych okresach jest niezamieszkałe. W czasie tegorocznego wakacyjnego urlopu zaprosiliśmy do siebie naszego znajomego, palacza.Stanął sobie blisko drzwi balkonowych, ale nie na balkonie i zapalił papieroska [pytał czy może]. Z sąsiedniego balkonu podniósł się rwetes, tu nie wolno palić! Cały dym szedł do naszego mieszkania, ale sąsiedzi słyszeli naszą rozmowę i na wszelki wypadek... My nie palimy, nasze rodziny i znajomi, którzy nas odwiedzają również - problemów nie ma. Od 23 lat mieszkamy za granicą, i w tym roku trafił nam się palący znajomy i od razu krzyk, chociaż dym pewnie do nich nawet nie dotarł. Szczerze? mam ochotę zaprosić kilku palaczy:D

Gość gość
Hmm to gdzie maja palić papierosy ?

Gość gość
Ich nałóg ich problem .Patologia .

Gość gość
czemu ludzie się tak rzucacie ja paliłam 15 lat rzuciłam i już 6 lat mam spokój I tak też uważam że palenie to PATOLOGIA i sama byłam patolicą z fają w ryju śmierdzącą i czarną przez 15 lat jak jakiś oczadziały narkoman autorko ja mam to samo wszyscy pala nic nie zrobisz :-o

Gość gość
Jak czytam te wypowiedzi to włos na głowie sie jeży . Tak jak narkoman czy alkoholik nie powie ze jest uzależniony tak palacz podobnie . Jak chca to niech truja siebie a nie innych .Dlaczego nie pala w domu ? Bo smród ale komus dmuchac to juz tak ... Bo przeciez moge na balkonie ... Dlaczego swojemu dziecku prosto w usta nie dmucha ?!

Gość gość
Haha

Gość gość
Pewnie ich z poprzedniego mieszkania wyrzucili za palenie

Gość gość
Dam Ci rade u nas tez palili za kazdym razem jak wychodzili palic na balkon lalam woda.Potem zaczeli palic przy drzwiach od balkonu ale przynajmniej juz tak nie stali.Byly pretensje ale ja udawalam ze nic nie wiem.Teraz pala od drugiej strony.

Gość gość
gość dziś Jak czytam te wypowiedzi to włos na głowie sie jeży . Tak jak narkoman czy alkoholik nie powie ze jest uzależniony tak palacz podobnie . Jak chca to niech truja siebie a nie innych .Dlaczego nie pala w domu ? Bo smród ale komus dmuchac to juz tak ... Bo przeciez moge na balkonie ... Dlaczego swojemu dziecku prosto w usta nie dmucha ?! vvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Dlaczego nie palą w w domu? Ależ palą!!! I wolno im, jeszcze dotychczas nie jest to zabronione. W kiblu nie wolno, na balkonie też, to gdzie mają palić? Sama nie palę, ale mam takich znajomych co jarają, we własnym mieszkaniu i starają się nie wadzić sąsiadom.

Gość gość
gość dziś Jak czytam te wypowiedzi to włos na głowie sie jeży . Tak jak narkoman czy alkoholik nie powie ze jest uzależniony tak palacz podobnie . Jak chca to niech truja siebie a nie innych .Dlaczego nie pala w domu ? Bo smród ale komus dmuchac to juz tak ... Bo przeciez moge na balkonie ... Dlaczego swojemu dziecku prosto w usta nie dmucha ?! vvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Dlaczego nie palą w w domu? Ależ palą!!! I wolno im, jeszcze dotychczas nie jest to zabronione. W kiblu nie wolno, na balkonie też, to gdzie mają palić? Sama nie palę, ale mam takich znajomych co jarają, we własnym mieszkaniu i starają się nie wadzić sąsiadom.

Gość gość
Balkon to nie mieszkanie !!! Nieuwzglednia sie go w metrazu .

Gość gość
Gdzie mają palić? U siebie w mieszkaniu, proste. A nie truć sąsiadów.

Gość gość
Ja miałam taka sąsiadkę piętro niżej co wiecznie nadawała przez telefon na balkonie i paliła.Potrafił od rana do póznego południa i po pracy siedziec na tym balkonie i trajkotac jak katarynka. Nie rozumiem takich ludzi,zamiast spotkac sie i wyjśc pogadac to pieprzyła od 7 rano. Potem obok niej wprowadziła sie prostytutka, która o dziwo nikomu nie przeszkadzała i ogólnie była mało kontaktowa względem mieszkańców ale co najzabawniejsze to ta palaczka wyprowadziła sie po roku mieszkania obok prostytutki i sąsiedzi odethneli z ulga. Paradoksalnie nie kłuciły się tylko ta d***** ją olewała za każdym razem jak wychodziła na balkon coś zrobic :D. Ne wiem jak ale serio wielu lokatorom to odpowiadało bo przy okazji taka wscibska matka polka też sie przez nia wyprowadziła a inni nie bardz ja lubili bo wiecznie z wózkiem na klatce przebywała i sie wszystkim interesowała. Teraz jest cisza i spokój a prostytutka mieszka już tu od dłuższego czasu. W sumie jak wezmę dwa pietra pod uwagę to na dzień dzisiejszy najgłośniejsza jest rodzina z dziecmi ale to w sumie rozumiem i jakoś tragedii nie ma :).

Gość gość
A ja palę na balkonie bo takiego zakazu nie ma. I tyle.

Gość gość
Autorko tylko dom ,bo bloki to sama patola, widzisz po wpisach , x ja mieszkam w domu , i wlasnie sąsiedzi obok maja psa, taki mały kundel, co drze ryja chyba łacznie godzine dziennie, co chwila praktycznie. nie moge spac nawet przy zamknietych oknach, tzn po godzinie 7 rano. To jest dopiero problem. a jaki dym moze byc z papierosów? Jakby palili ci nad nosem to rozumiem.

Gość gość
No nie ma nic gorszego niż szczekający pół dnia kundel :/ miałam takich sąsiadów ale posypały się skargi do wspólnoty i narazie uciszyli tego wstrętnego kundla. Co do fajek to nei rozumiem czemu autorka miałaby się narażać na szkodliwy dym tytoniowy bo sąsiedzi palą na balkonie. Niech spadają na dwór a najlepiej z dala od ludzi i nikogo nie trują fajkami

Gość gość
Autorka pisze , że ma duzy balkon z którego nie może korzystac .Szlag by mnie trafił cały dzien zamkniete okna w takim upale . Wy chyba nie czytacie ze zrozumieniem .

Gość gość
Paola. Autorka ma rację. 4 osoby wynajmują, pewnie obcy ludzie, każdy w innym pokoju. Kto teraz pali w domu? Idiota i tyle. Dziwię się właścicielowi, że na to pozwolił. Mieszkanie będzie teraz śmierdziec. Obrzydliwe

Gość gość
Skoro pala na balkonie to co ma smieedziec? Ja też palę ba balkonie i jakoś w domu mi nie śmierdzi. Na szczęście mieszkam na samej górze to problemu nie ma

Gość gość
Jedna osoba ok ale cztery...

Gość gość
Skoro palisz to nawet nie czujesz czy Ci śmierdzi w mieszkaniu bo sama śmierdzisz.

Gość gość
Tu autorka . Widze ze palacze nie rozumieja co to znaczy smród papierosow . Choruje na astme .Wszystkie okna zamkniete nawet w 40 stop upale . Tak , pala 4 osoby z tego chyba jedna nie pracuje . Z balkonu nie korzystamy juz od roku . Prosilam ich by ograniczyli palenie na balkonie ale tylko sie usmiali . Gdy stoja przy balustradzie paląc caly dym kumuluje sie na naszym balkonie .

Gość gość
"Ja też palę i mam w d***e jeśli komuś to nie pasuje. " Patolica.