Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż wyjechał za granice i nie wysyla pieniedzy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mąż nie wysyla pieniedzy. W zasadzie to praktycznie nie mam z nim kontaktu. Ostatnio napisalam mu sms i opieprzylam go zdrowo bo dzieci pytaja o niego... Zadzwonil do syna co tam jak tam i tyle. Wkurza mnie tym ze uwaza ze skoro ja pracuje to on juz nic nie musi. Jak corka byla chora bedac w przedszkolu to albo bralam wolne albo oplacalam nianie! Nieraz z wyplaty zostalo mi 0 po oplatach. Jak mu to mowilam to mowil:nie przesadzaj,masz 500+ albo pisz na zapomoge. Teraz chce podac go o alimenty ,bo mam dosc. Ale jak go beda scigac jak nie przyjezdza do polski,mam jego adres w belgii ale nie wiem czy nadal tam przebywa. Czy jak nie pokaze sie w sadzie to dostane alimenty?

Gość gość
I ile moge dostac alimentow? On pracuje na czarno. Ma wyksztalcenie srednie. Kiedys byl celnikiem(odszedl bo mu sie nie podobalo),wiec stac go na dobra prace

Gość gość
Teraz jak noe placi 2-3 miesiace to zglaszasz (najpierw oczywiscie zglaszasz do saadu) ze nie placi i biora go do pierdla.

Gość gość
Piszesz pozew o zaspokojone potrzeb rodziny albo o alimenty. Podajesz adres zameldowania stałego czyli polski adres plus adres w Belgii. Wezwania pójdą na dwa adresy. Piszesz do niego SMS z informacją o rozprawie w sądzie data itp i kiedy on coś odpisze drukujesz taka wiadomość i okazuje w sądzie na dowód że mąż wie o rozprawie. Jak się nie stawi to będzie wyrok zaoczny.

Gość gość
No ja mam juz kilka takich sms gdzie pisal ze ma to gdzies ze nic nie bedzie placil,bo dobrowolnie juz sie naplacił!

Gość gość
Moj wujek nie placi alimentow tyle lat i nigdzie go nie wsadzili

Gość gość
No to już wiesz co myśli i na co czekasz?

Gość gość
10.15 wystarczy pójść z tym do prokuratury. Autorko złóż pozew o alimenty. To, że nie pracuje nikogo nie obchodzi. Będą brane pod uwagę jego możliwości zarobkowe

Gość gość
No nie bede na nikogo donosic. Boze co za czlowiek zrobil sie z tego mojego męża:-( pytasz na co czekam..sama nie wiem,az sie ogarnie?

Gość gość
Jest mi przykro ze musialo do tego dojść po prostu:-( najgorzej zal dzieci bo juz rok go nie widziały

Gość gość
Ale nic nie zrobisz, jak widać on ma to wszystko w d***e.

Gość gość
Wiem. Jutro wysylam pozew. Zaraz siądę przed komputer

Gość gość
Tych chlopow to powinno sie sterylizowac

Gość gość
On ma tam druga kobietę. Stad sie od was odcial. Ze zwiazku nic nie bedzie ale o alimenty walcz.

Gość gość
Tu autorka. Tez tak podejrzewam tylko nie.moge zrozumiec co mu dzieci zrobiły

Gość gość
dobrze ci, bo się nie rodzi dzieci jak się nie ma pieniędzy na ich utrzymanie

Gość gość
Nie macie rozwodu, więc pisz pozew o przyczynianie się do zaspokojenia potrzeb rodziny. W takim przypadku chodzi nie tylko o koszty dotyczące dzieci, ale i np. wydatki mieszkaniowe czy tego typu sprawy. Skorzystaj najlepiej z kalkulatora (wygoogluj sobie), będzie ci wygodniej policzyć wszystkie wydatki. Nawiasem mówiąc - skoro mąz nie zajmuje się dziećmi w ogóle, to możesz wnosić o to, żeby pokrywał nawet 70% kosztów utrzymania dzieci. Podaj, że nie znasz jego dochodów, ale wskaż jakie MOŻE osiągnąć, biorąc pod uwagę jego umiejętności. Coś tam przecież wiesz o jego pracy, czym się zajmuje i jakie ma kwalifikacje. Poszukaj w necie informacji ile w Belgii się zarabia na podobnych stanowiskach, do tego wskaż czy może otrzymywać jakieś dodatki na dzieci (które powinien ci przekazywać). Tu jest podane ile może dostawać: http://www.nowinki.be/node/260 500+ nie jest brane pod uwagę przy ustaleniu alimentów.