Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marchewka0805

leki NIE antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Marchewka0805

Hejka kochane :) Mam 20 lat i od jakiś kilku miesięcy staram się z partnerem o dziecko. No ale niestety problem w tym że moje cykle nie są regularne... :/ Przez co nie możemy wstrzelić się w dni płodne. Znacie jakieś leki które mogą na to pomóc? Oczywiście wizyta u lekarza jest już umówiona. Ale chcę się czegokolwiek dowiedzieć. A może któraś z was miała podobny problem i może mi opowiedzieć jak to się u niej skończyło? Co przepisał lekarz, czego się dowiedziała itd. Z góry dziękuję :*

Gość gość
Też mam 20 lat. Ja miałam bardzo długie cykle, słabe wyniki hormonów i podejrzenie PCOS. Lekarz stwierdził, że będzie mi bardzo ciężko zajść na własnym cyklu w ciążę. Pierwszy cykl wyglądał tak: cały czas monitoring cyklu, dostałam lek wywołujący owulację Clostilbegyt pozniej zastrzyk na pęknięcia pecherzyka Ovitrelle. Niestety zamiast zajść w ciążę nabawiłam się torbieli krwotocznej na 6 cm( skutek uboczny Ovitrelle). W sumie to się cieszyłam, że w tym cyklu nie zaszłam w ciążę bo torbiel która może w każdej chwili pęknąć i pierwsze tygodnie ciąży to raczej nic dobrego. Szukałam już nawet gdzie można usunąć ją laparoskopowo bo tak jak pisałam w każdej chwili mogła pęknąć a ja nawet mogłam stracić jajnik. Mimo leczenia Duphastonem torbiel się nie zmniejszyła. Byłam w szoku kiedy lekarz mi przy torbieli mówil o lekach hormonalnych w kolejnym cyklu. Jeśli bym je wzięła to torbiel by rosła. Miałam szczęście, zeszła przy okazji miesiączki. W następnym cyklu niezdecydowałam się na leki hormonalne. Brałam tylko Ovarin i olej z wiesiołka i chodziłam na monitoring cyklu. Owulacja oczywiście była później 23 dnia cyklu. 17 dni po owulacji zobaczyłam dwie kreseczki. Teraz jestem w 17 tygodniu ciąży. Powodzenia i trzymam kciuki za Ciebie. :)