Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wrzesniowa panienka

Zupelnie Was nie rozumiem, tu na uczuciowym

Polecane posty

Gość Wrzesniowa panienka

Wydaje sie,ze powinni tu siedziec wrazliwi ludzie. A tymczasem przechodzi to moje pojecie. Zaczyna sie jakis temat i wyznania milosne,tesknoty,aby za chwile pojawily sie wulgarne wpisy np. Wyzwiska albo propozycje seksualne. Czy to jAkieś rozdwojenie jazni? Najpierw wyznajecie milosc a potem wyzywacie? Czy tylko ja to zauwazylam?

Gość gość
No właśnie, mogłabym wciąż miłość wyznawać ale on nie chce.

Wrażliwość jest czymś bardzo subiektywnym i podlega wielu różnym czynnikom. Nie każdy jest wyczulony na te same bodźce a poza tym pozostaje jeszcze fakt że niektórzy są znacznie bardziej wrażliwi pod każdym względem od innych (lub większości, bo w sumie to nie mam pewności xD). Problem o którym mówisz nie ma nic wspólnego z wrażliwością tylko tzw savoir vivre, oraz tym, że internet bardzo mocno to spłyca. Np na pogrzebie nikt z tu obecnych ludzi nie zachowywałby się nieodpowiednio (a przynajmniej na tyle odpowiednio by się zachowywał na ile go stać jako człowieka), ale gdybyś zrobił pogrzeb w temacie na kafeterii i np ktoś by rzucił w komentarzu hasło NYMPHETTE albo WIECZORNA , albo jakąkolwiek inną prowokację, to gwarantuje że wylało by się szambo straszne mimo okoliczności xD

Gość Wrzesniowa panienka
Wieczorna? Nymphette? Mozesz rozwinac temat? No to skoro siedza tu normalni ludzie jesli tak zakladasz to czemu tak sie zachowują? Przeciez jest netykieta a ponadto nie sa anonimowi każdy ma ip. Do tego wyzywaja ukochana osobe a potem znowu zakladaja temat o milosci jakby nigdy nic

dziś Ja nie wiem czy są normalni - czy ktokolwiek jest bo nie wiem czym jest normalność określająca człowieka. x Robią to, bo mogą - bo to internet i tu wszystko jest znacznie bardziej wyblakłe i generalnie wszystkiego jest mniej - uczuć, wartości, bodźców które wpływają na Twoje zachowanie - tak jak to robią w realu, no i ludzi - tu nie ma ludzi, tu nie zobaczysz, że ktoś jest smutny i nie pomyślisz, że warto by go wesprzeć (losowy przykład z tym smutkiem). x A poczucie anonimowości jest i tak bardzo silne, tak jak poczucie bezkarności - to że komuś gdzieś się kiedyś w internecie noga powinęła i za jego zachowania spotkały go konsekwencje w realu to żadna przestroga, ślepej kurze też się czasem ziarno trafi i to nie czyni z niej wybitnego łowcy xD

Gość GoscM
Bo na kafeterii nie ma administracji,ktora by pilnowała porządku tak jak na innych forach. Tu nawet nie trzeba sie rejestrować aby dodać wpis wiec pozniej takiego delikwenta ciezko zablokowac. Na kafe anonimowość dodaje ludziom odwagi a kafe swoim klimatem spłyca każdy temat lub wywołuje niepohamowaną agresje, zależy od tematu. Jest tu tez pare osob z problemami psychicznymi lub traumami.