Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy grubym ludziom należy ustępować miejsca w komunikacji miejskiej?

Polecane posty

Gość gość

Czy to ich nie obraza? A po drugie, miejsce siedzace czasem jest waskie, taka osoba moze spasc albo zarwac siedzonko niszczac mienie i dodatkowo łamiąc np reke

Gość gość
to zależy od grubości i od wieku

Nie bo potem jakieś twory typu social justice warrior będą żądać równouprawnienia i skonczy się tak, że takim bardzo chudym tez bedzie trzeba ustepować #cnota

Gość lek Mojewski
no właśnie zależy to od oceny czy taka osoba daje sobie jakoś radę fizycznie i czy jest zdrowa. Osoby otyłe często chorują na różne poważne choroby w tym sercowo-krążeniowe, cukrzycę i jej powikłania, itp.

No właśnie - a kto ma to niby ocenić? Chyba że w każdym autobusie będzie waga i taki trochę okrąglejszy człowiek będzie musiał się ważyć żeby było wiadomo, czy powinien siedzieć, czy nie. A jak komuś zabraknie pół kilograma żeby sobie usiąść i np będzie stał całą drogę z Kielc do Szczecina pewnie przy tym przeklinając siebie samego za to, że jednak nie wp******ił tego drugiego kebaba wcześniej xD

Gość gość
To lepiej zeby stały bo na siedzaco moga dostać zawalu,zatoru itp

Gość gość
Nie. Chyba, że ktoś (obojetnie czy chudy czy gruby, czy starszy czy młodszy) źle się czuje to wtedy się powinno. Niby dlaczego grubi mają mieć specjalne przywileje... Ogólnie to jestem za tym, że powinno się ustępować: kobietom w ciąży, ludziom bardzo strarym, którzy widać, że cięzko im ustać, ludziom którzy albo widać, że źle się czują, albo same o tym mówią i proszą o ustąpienie. Natomiast nie powinno się ustępować np. - Ludziom trochę starszym np. koło 60-tki, jednak takim, którzy widać, że mogą stać bez problemu, za to mają roszczeniową postawę, że im się to nalezy z racji wieku.

Gość gość
A niby dlaczego? Co do chorób to szczupłe osoby też mogą być chore. Ustępuje się starszym i kobietą w ciąży.

Gość gość
Trzeba im ustępować miejsca bo 90 % z nich nie ma umiaru w jedzeniu i piciu jak świnie ? A może mi będziecie ustępować miejsca bo mam krzywe nogi i mi się źle stoi

dziś Czyli rozumiem, że właśnie publicznie sugerujesz, że gdyby tam był jakiś facet w ciąży to nie ma potrzeby ustępowania mu miejsca, bo ważniejszy od ciąży jest fakt, że nie jest kobietą więc nie przysługują mu takie przywileje? Je(bana znieczulica xD

Gość gość
Ja też nie wiem po co ustępować starym jurnym babom przed 60 tka które mają siłę chochlowac ryjem na każdego , a stanąć chwilke to już nie , roszczeniowe wszy

Gość gość
09:03- no w sumie to też jest poważny problem, kiedy facet w ciąży jedzie autobusem... A niektórzy mają większy brzuch od kobiet, wiec nawet ciężko rozpoznać, który to juz miesiąc, także tutaj też trzeba byc czujnym ;)

Gość gość
Zdecydowanie facetom w ciąży nie ustepuje.

Gość gość
Powinno się ustępować tylko tym ludziom którzy naprawdę nie mogą stać , czyli kobietom w ciąży bardzo starym ludziom i jak widać że ktoś ma zawroty albo złamaną część ciała , reszta niech stoi , jak mnie wkurffia jak roszczeniowe babsko po 50 wystrojone wymalowane sapie albo tylko się lampi żeby jej miejsca ustąpić , miałaś siłę się wymalowac założyć pantofle na obcasie to teraz masz stać jak reszta , a nie przywileje bo ci się nie chce

dziś Oczywiście w tej chwili każda feministka powinna zacząć walczyć z łamaniem praw mężczyzn w ciąży w autobusach, no bo im nie chodzi przecież o przywileje dla kobiet, tylko równouprawnienie, które ewidentnie jest łamane w tej kwestii, a uważacie, że którakolwiek się wypowie w tej sprawie? Nie sądzę. x Jak zwykle kobiety mają lepiej...

Gość gość
Ja uwazam,ze nalezy ustepowac tylko: - kobietom w ciazy - ludziom z dzieckiem na reku,czyli takim do 4-5lat, starsze dziecko moze stac samo - ludziom połamanym, z kulami, niewidomym, - ludziom wygladajacym na starych i schorowanych takich od 70 lat wzwyz. Baby jurne niech stoją

Gość gość
Niech stoi grubas to może schudnie

Gość gość
Ja miałem zwichniete kolano, nosilem opaskę to nie złamanie, ale nikt mi nie ustąpił a tez każdy krzywy krok mógł pogorszyc uraz

Gość zielonakawa_40
Kto wymyśla takie tematy? :D

Gość gość
Ja bym ustąpiła bo jak ty siedzisz i taka locha stoi nad tobą to jak się przewroci na ciebie to może zabić. Śmierć na miejscu, tylko mokra plama zostanie.

Gość gość
Akurat ja widzę mało loch , dużo więcej knurow , coś dziwnego się dzieje w ostatnich latach , faceci tyja jak wieprze

Gość gość
Locha czy knur, jak przygniecie to już i tak nie ważne jakiej płci to było.

Gość gość
Słuchajcie , dobre wychowanie nakazuje ustąpić starszym , chorym , w ciąży czy z dzieckiem . Ja w zasadzie ustępuje ale powiem wam że czasem z premedytacją nie ustąpię komuś kto tego wręcz żąda , nie ustąpię dziecku które ledwo wsiądzie to wrzeszczy że chce siedzieć a po podwórku potrafi cały dzień latać . Osoby grube z reguły nie mogą stać bo mają problemy ze stawami kolanowymi z powodu otyłości więc też ustępuje ale tylko tym które pokornie stoją nie zmuszając mnie wzdychaniem czy gapieniem się bym ustąpiła.

Gość gość
Ode mnie każdy wymaga, że ustapię, bo młody. A może mam prawo być zmęczony po zapierdzielaniu 12h w fabryce i wracając komunikacją miejską?