Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam myśli sambójcze

Polecane posty

Gość gość

Witam. Pisze tutaj bo już nie wiem co ze sobą zrobić.. Moje myśli samobójcze pojawiły się około 3 miesięcy temu. Od tego czasu zamknęłam się na ludzi, nie wychodzę ze swojego pokoju,wciął płacze i codziennie myśle o tym żeby sie zabić a jednocześnie paraliżuje mnie strach na samą myśl o tym :( Pierwszym powodem tych myśli było rozstanie z chłopakiem , który zostawił mnie z dnia na dzień Drugim powodem było ciągłe obrażanie mnie przez moich znajomych( np. że jestem do niczego i nic w życiu nie osiągnę) Trzecim powodem i chyba małym gwoździem do trumny jest to , że moja rodzina oskarża mnie o kradzież której się nie dopuściłam..w swoim domu czuje się jak intruz. Czuje się nie kochana i nikomu nie potrzebna.. Dodam , ze w dzieciństwie doznałam traumy spowodowanej przez własnego ojca i jego rodzine z którą już nie mam zadnego kontaktu.. Mam 23 lata i nie widzę już żadnego sensu żeby walczyć dalej :( Co mam robić?

Gość gość
Ja poszłam do psychiatry. Leki pomagaja, czuję się lepiej. Spróbuj i Ty

Gość gość
Weź do ręki Różaniec Św. Piszę poważnie. Módl się na nim, nawet nie wiesz jaką ma moc. Mi pomógł i wciąż pomaga :)

Gość gość
Boję się zwrócić po pomoc.. nie umiem się otworzyć i powiedzieć o swoich problemach

Gość życie to nie gra
gość dziś podaj gadu i porozmawiamy, wysłucham co masz do powiedzenia

Gość gość
Jeśli to możliwe, to zmień środowisko. Poszukaj pomocy i się nie poddawj...za młoda na to jesteś. Zobaczysz, że kiedyś będzie lepiej...

Gość życie to nie gra
gość dziś Boję się zwrócić po pomoc.. nie umiem się otworzyć i powiedzieć o swoich problemach > otworzysz się gdy zrozumiesz że nikt cie nie ocenia, damy rade, daj kontakt

Gość gość
gość dziś Boisz się tego bardziej od śmierci?

Gość gość
Na pewno dobrze Ci zrobi wizyta u psychiatry, przepisze Ci leki ntydepresyjne, lepiej się poczujesz i będziesz mogła podjąć kolejne kroki, jakaś psychoterapię, zmianę miejsca zamieszkania itp. U psychiatry nie musisz się jakoś specjalnie wywnetrzac

Gość gość
weź życie we własne ręce i odseparuj się od tych co cię krzywdzą, a tym co Cie tak pieczołowicie do psychiatrzy odsyłają samym przydałaby się terapia grupowa :D🖐️

Gość gość
00:33 Psychiatra nie jest dka psycholo tylko dla normalnych ludzi z okresowymi problemami, jak autorka wątku

Gość gość
psychiatra jest od urazów neurologicznych a ty mylisz go z szarlatanem psychologii od zbierania na nowiuśkie BMW za lenistwo i próżność innych wygodnych co to myślą że ktoś za nich im życie ułoży :D🖐️

Gość gość
Jest też terapia online. Może tak będzie Ci łatwiej.

Gość gość
są też sekty online żerujące na przechodzących przez etap w życiu polegający na wątpliwości i niepewności, chwilowym stopie, autorko nie daj sobie wyssać tego co w tobie wraz z zerami na koncie :D, zadajesz pytania, szukaj odpowied********ońcu się ułoży

Gość gość
ja p*****le przecież będzie gadała z lekarzem.

Gość gość
PRZECZEKAJ...Młoda jestes i to dzis wydaje sie problemem nie do rozwiazania, ciezarem ktory nie sposob uniesc kiedys stanie sie blahym problemem. Dojrzejesz mentalnie,zmieni sie perspektywa to wysmiejesz swoja dzisiejsza postawe, wierz mi. A zycia juz nie cofniesz.Znam kilku samobójców ;(

Gość gość
Zapisz wszystko to, co napisalas tutaj i zglos sie do psychiatry jako nagle zachorowanie, powiedz, ze masz mysli samobojcze wtedy nie bedziesz czekac na wizyte. Trzymaj sie, jeszcze nadejda lepsze dni.

Gość gość
Do psychiatry też chodzi się z takimi problemami jak depresja. Wiem, bo moja mama cierpi na ta chorobę. Psycholog to pierwszy krok , możesz z kimś porozmawiać. Wygadać się. Zostaniesz przebadana metodą behawioralno-poznawcza. Używana jest przy depresji i stanach lękowych. Na pewno trzeba przygotować się na kilka ( naście) wizyt . Pokaże Ci on również twoje mechanizmy myślenia. Błędne mechanizmy i nauczy Cie jak sobie z tym radzić. Da się :) Różnica między psychologiem a psychiatra jest taka, że psycholog nie wypisze Ci leków bo nie jest lekarzem a psychiatra tak Nie ma się czego obawiać. Ogólnie w Polsce panuje dziwne przekonanie że jak ktoś idzie do psychologa czy psychiatry to uwazany jest za chorego psychicznie co nie koniecznie się w 100% pokrywa z rzeczywistością. Postarajmy się w tym naszym kraju zmienić podejście. Za granicą wygląda to zupełnie inaczej .

Gość gość
a co tu zmieniać, tylko świry chodzą do psychika:O

Gość gość
10. 18 Widać, że jesteś jeszcze niedojrzały/a.

Gość gość
"Postarajmy się w tym naszym kraju zmienić podejście." x pierwej zróbmy z nich debili :classic_cool:

Gość gość
11. 17 Dlaczego tak uważasz? Dlaczego twoim zdaniem człowiek który ma problem który rzutuje na jego psychike i nie radzi sobie z nim- a to z kolei przekłada się na jego funkcjonowanie, chcąc sobie pomóc i siegajajac po pomóc jest dla Ciebie debilem? Czyli jeśli tobie czy bliskiej Ci osobie prztrafi się trudna życiowa sytuacja i nie będzie sobie potrafił z nią poradzić -będzie debilem, bo skorzysta z fachowej pomocy tak ?

Gość gość
Myśli samobójcze to stan kliniczny, nie bagatelizować, zgłosić się do lekarza! Depresja to stan, nie tylko z powodu problemów życiowych! To mogą być uwarunkowania genetyczne, tzw depresja afektywna

Gość gość
chomiki maja afekcje deprecjacyjna wymieszana z trocinami :classic_cool:

Gość gość
No to pozostaje ci urzeczywistnić swoje plany.

Gość gość
jestes zgloszony luju