Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszczednamama

Chcę oszczędzac! co jeszcze mogę zrobic?konto bez oplat?

Polecane posty

Gość oszczednamama

Witam serdecznie mam do Was prosbę,czy ktos z Was posiada konto ror i konto oszczednosciowe calkowicie bezplatne?Mam 35 lat mam rachunek w wbk oszczednosciowe konto mam w bgz optima.bgz optima u mnie fajnie się sprawdza lecz niestety teraz strasznie niskie oprocentowanie.Byl czas ze samych odsetek mialam ok 50 pln miesiecznie teraz ta kwota znacznie spadla.W skali roku to duza roznica.natomiast wbk tez sie sprawdza ale strasznie mnie zaczelo draznic to ze odciagaja za karte,przelewy,czy tez zlecenia stale.Szukalam innych ofert jednak nic ciekawego nie znalazlam.Moze ktos z Was podpowie ???Zalezy mi na tym poniewaz od kilku lat zaczelam oszczedzac ,uskladalam ladna kwotę kupilam sobie samochód wyremontowalam mieszkanie itd...teraz zostało mi ok 20 tys oszczednosci leżą w bgz.Mam rodzinę dzieci coprawda czym dzieci większe tym mamy większe wydatki.Od wrzesnia chcę bardziej się zmotywowac do oszczedzania poniewaz wiem ze zbyt duzo wydajemy na p*****ly.Jakies zachcianki dzieci codziennie są,zuzywamy tez za duzo prądu w moim przypadku ostatni rachunek wyniosl 350 zl!,Za duzo ubran,za duzo kupuję jedzenia i potem wywalam np jogurty,wedline,pieczywo itd...Gotuję w domu codziennie bo uwazam ze to najzdrowsze posiłki.ostatnio przeanalizowalam wydruk z konta i zobaczylam ze sporo ucieka na te wlasnie przelewy,zlecenia stale i ogolnie ich prowizje.w skali roku ktoras dobra stówa się uzbiera...Stąd moja prosba do Was moze ktos odpowie?a moze macie jakies inne sprawdzone pomysly na oszczedzanie poza tymi ktore od wrzesnia zaczynam od nowa wdrazac?więc gotuję w domu,gaszę swiatla,staram się kupowac na promocji chemię,ubrania dla dzieci,wstawiam mozliwie pelną pralkę,staram sie nie przeplacac za zakupy,sprzedaję niepotrzebne rzeczy na olx bądz allegro.Co jeszcze moge zrobic?no i usilnie szukam tych kont zeby i tu troszkę przyoszczedzic.tak naprawde nie wiem ile miesiecznie wydaje nie jestem w stanie powiedziec..kazdy miesiąc inny ale nigdy ponizej 4000 tys zl z oplatami,więc uwazam ze to jednak stanowczo za duzo na 5 os rodzinę...moje dochody tez są rozne nie potrafię przewidziec ile bede miala pieniedzy w danym miesiacu...wczesniej ustawilam sobie zlecenie stale na 400 potem 600 zl i w ten sposob oszczedzalam dopiero kiedy potrzebowalam wybieralam te pieniadze na konkretny cel.od wrzesnia zlecenie zmienilam na 1000 zl to daloby mi 12 tys rocznie nie wiem tylko czy wystarczy mi pozostala kwota na zycie..Ale sprobóję poniewaz moj kolejny cel jest moim marzeniem od zawsze i chcę go zrealizowac.pozdrawiam serdecznie wszystkich oszczedzających i zapraszam do dyskusji

Gość Oszczędnamama
Żadnych podpowiedzi....

Gość gość
Ja praktykowalam pomysł ze skarbonka wrzucałam tam wszystkie pieniążki z prezentów premii i ewentualnie jak coś sprzedałam z rzeczy które nie były mi już potrzebne. Zbierałam ok roku i uzbieralo się ponad 2 tys. Warunek szczelna skarbonka inaczej się podbiera. Kupiłam za to lodówkę i jeszcze mi zostało. Co do kont nie pomogę