Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzina wielodzietna równa sie syf w domu

Polecane posty

Gość gość

Niestety ale tak jest zawsze. Coś za coś ;-)

Gość gość
jak się mieszka w chlewie to przy jednym dziecku jest identycznie lub jak się ma obsesje na punkcie czystości to i troszkę kurzu na blacie lub zachlapana podłoga = syf w domu

Gość gość
oczywiście, bo kto by ogarnął takie stado bachorów

Gość gość
Czyli jakmasz jedynaka to masz 1 bachora w domu

Gość gość
A mi się wydaje, że to nie zależy od liczby dzieci tylko od organizacji rodziców. Taki przykład. Ja mam jedno dziecko, moja siostra również. U mnie jest utrzymany porządek, bo każdy jest nauczony, że sprząta się po sobie. U siostry, szczerze mówiąc, brzydzę się wypić kawę. Ona twierdzi, że nie ma siły, dziecko non stop robi bałagan, coś wylewa, kruszy jedzeniem. Dziecko ma 10 lat. Zawsze na fotelu sterta ubrań, w kuchni brudne naczynia, w łazience totalny bajzel łącznie z mokrymi ręcznikami na podłodze. W pokoju dziecka bałagan taki, że nie ma gdzie stopy postawić. Mieszkanie ma dwupokojowe. Wiec to nie kwestia ilości dzieci.

Gość gość
Cóż, jak masz problemy z organizacją to my Ci nic nie poradzimy. Trzeba było tylu dzieci nie narobić :p

Gość gość
do gość dziś - no masz patologię siostrę, jak ją facet pieprzy jak ona taka zasyfiona

Gość gość
:) Trochę jest w tym prawdy, ale druga prawda jest taka, że porządek w mieszkaniu nie przekłada się na porządek w życiu, zdrowie ani na szczęście. Naprawdę znam parę kobiet 60+, które ŻAŁUJĄ tego, że dużo czasu poświęcały na sprzątanie itp. a mniej na zabawę z dziećmi.

Gość gość
Zgadzam się z wypowiedzią powyżej, znam panią, która jest przed 40 tką, ma trójkę dzieci, ma trochę chaos w domu, tzn dużo rzeczy czy zabawek jest np porozrzucanych ale np łazienka u niej jest zawsze czysta i pachnąca. Ona sama dużo czasu zajmuje się dziećmi a poza tym dużo cwiczy i też dba o siebie, robi sobie peelingi, maseczki, wychodzi do kosmetyczki. Trójka dzieci a jest zadbana, figura jak Lewandoska i wygląda jakby była przed 30 tką a nie przed 40 tką.

Gość gość
Brud i syf a balagan to dwie rozne rzeczy

Gość gość
Zycie jest za krótkie aby w kółko sprzątać, kiedy w końcu to pojmiecie ludzie, niestety pewnie dopiero na łożu śmierci po analizie straconego czasu.

Gość gość
Jak mawia moja przyjaciółka " blyszczacy dom rowna się nudne życie" bo jeśli po pracy mam dymac w chacie a nie iść na spacer/ basen itd to kupa

Gość gość
racja ludzie którzy pierdzielą sprzatanie i układanie są poprostu szczęśliwsi

Gość gość
No a ile masz dzieci autorze ? że wysnułeś taki wniosek ?

Gość gość
Ja wychowalam sie w domu dziecka, było nas okolo 50 w placówce. Wyobraż sobie ze było czysto! Wszedzie, nawet te najmniejsze maluchy musialy sprzatac po sobie i nie było ze boli!

Gość gość
Rozróżnijmy pojęcie syf a bałagan. Dla mnie syf to brud, a bałagan to rzeczy w nieładnie. Syfu nie miewam nigdy, bałagan się zdarza:)

Gość gość
Dokladnie ja syfu miec nie lubie wiec zawsze lazienka, kuchnia, podlogi i meble sa czysciutkie ale fakt balagan sie zdarzy..

Gość gość
Zycie jest za krótkie aby w kółko sprzątać x Pewne rzeczy zajmują kilka sekund i wystarczy, żeby wszyscy domownicy się stosowali a już nie ma burdelu w domu i nie trzeba chodzić i sprzątać. Przykład: po jedzeniu włożyć talerz i sztućce do zmywarki zamiast zostawiać byle gdzie, brudne ubrania do kosza na pranie a nie na podłodze, coś się rozleje, od razu wytrzeć zamiast czekać aż się zacznie kleić itd. A o dziwo często jest tak, że domownicy rozwalają wszystko dookoła a matka chodzi i sprząta, no to wtedy faktycznie musi to robić w kółko zanim dom zarośnie brudem.

Gość gość
Jak sie ma dzieci to sie je uczy porządku. Nieważne czy jedno czy tuzin. Przecież w domu mieszkają ludzie, a nie wielu jaśniepanów i jeden sługa.