Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Witaminy dla kobiet planujących ciąże

Polecane posty

Gość gość

Witam, dziewczyny jakie bierzecie/bralyscie witaminy planując ciąże? Zastanawiam się pomiędzy femibion 0 a Prenatal uno.

Gość gość
kwas foliowy

Gość gość
Dzięki :)

Gość gość
Wybierz te, gdzie skład jest prosty, krótki i są najważniejsze witaminy jak kw. forliowy, dha, jod. Zobacz sobie mama dha, ja to przyjmowałam całą ciążę i teraz przyjmuję kiedy karmię piersią.

Gość gość
Po śmierci jeszcze przyjmij żeby koncernom farmaceutycznym nabijać kabze! Każdy uczciwy lekarz powie ci że syntetyczne witaminy są w 95% wydalane z organizmu z moczem!!! Jedyne przyswajalne witaminy są w jedzeniu!

Gość gość
Odradzam kwas foliowy. Ponad 60% populacji ma mutacje w genie mthfr zmniejszające wchłanianie kwasu foliowego. Jesli nie robiłaś badan genetycznych i nie wiesz czy to masz to polecam folian (łatwiej przyswajalny niż kwas). A najlepszym naturalnym źródłem folianów są zielone liściaste warzywa, buraki, awokado

Gość Janka

Ja kilka miesięcy przed zajściem w ciąże zaczęłam brać mamedha i bardzo poprawiły mi się wyniki badan i po dwóch i pół miesiąca byłam już w ciazy, z witamin nie zrezygnowałam, bo dają tez dużo dobrego mojemu maluchowi, wiec przez cała ciąże będę je przyjmować