Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julinna

Łóżeczko, kołyska, dostawka a może w łóżko rodziców ?

Polecane posty

Gość julinna

Gdzie śpią Wasze maluszki?

Gość gość
Łóżeczko w naszym pokoju.

Gość gość
U nas lozeczko dostawne a później swój pokój.

Gość gość
Łóżeczko w swoim pokoju

Gość KarolaFasola
Mój mały większość nocy śpi u siebie w łóżeczku które jest w naszej sypialni. Potem biorę go do siebie na karmienie i tak już zostaje do rana :)

Gość gość
Ze mna, ale my mamy lozko na 160 cm, wiec i w poprzeg bys sie wyspal. Czuje sie bezpieczniej gdy slysze jak pddycha. Oczywiscie swoje lozeczko tez ma , ale to bardziej centrum zabaw.

Gość gość
Moja starsza spała w swoim łóżeczku w naszej sypialni, około roczku już w swoim pokoju. Mała spała od początku z nami, chyba pierwszy miesiąc sama w łóżeczku w naszej sypialni, później wzięłam do siebie ze względu na kp i tak zostało. Też mamy duże łóżko, 180/220, ale średnio polecam takie spanie. Dziecko ciężko później przestawić, walczyliśmy z przerwami do 5 r.z. były wieczne wędrówki i odnoszenie :-( u mnie problemem był mój uszkodzony kręgosłup, nie dałam rady jej brać łóżeczka i odkładać, poszłam ma łatwiznę, ale jeżeli dacie radę to lepiej niech dziecko od początku śpi w swoim łóżku.

Gość gość
Ja mam zwykle łóżeczko z Ikei, przez kilka pierwszych miesięcy miało zdjęty jeden bok i stało przy łóżku z mojej strony. Miałam dziecko przy sobie na karmienie a potem jeden ruch, bez wstawania i maluch był u "siebie". Teraz łóżeczko stoi w naszej sypialni ale już oddzielnie.

Gość szymerek
W sieci znalazłam zalecenia nt. snu dzieci, może komuś się przyda: ➡ dziecko powinno spać na plecach, na płaskiej i stosunkowo twardej powierzchni, ➡ w łóżeczku (kołysce) dziecka nie powinny znajdować się żadne sznureczki, poduszeczki, zabawki, kocyki czy też przedmioty w które dziecko mogłoby się "zakopać" - grozi to uduszeniem, ➡ śpiącego dziecka nie odkładamy na fotele, kanapy/sofy, ➡ dziecko powinno spać w tym samym pomieszczeniu co rodzice - przynajmniej do 6 miesiąca życia, ➡ zaleca się, aby nocne karmienie przebiegało w łóżku (nie na fotelu lub krześle) - w przypadku gdy karmienie dobiegnie końca malucha należy odłożyć do łóżeczka, ➡ nie należy spać z dzieckiem po spożyciu alkoholu lub innych środków mogących wpłynąć na nasz sen - grozi to przygnieceniem dziecka, ➡ należy zadbać o optymalną temperaturę w sypialni dziecka - malucha nie należy także przegrzewać. Pamiętajcie, że są to ogólne zalecenia i jeśli Wasz pediatra zaleca np. inną pozycję do snu maluszka należy się do niej zastosować! informacja pozyskana ze strony: https://szkolarodzeniaprenalen.pl

Gość józefina321
Łóżeczko, chociaż myślę, że kołyska byłaby lepsza :)

Gość gość
Pierwsze dziecko w łóżeczku (ale niestety rzadko z niego korzystało w wieku niemowlęcym :( ) a teraz jest dostawka do łóżka. Na razie wszyscy śpią w swoich łóżkach, ale jak długo ?

Gość młoda maminka
Moja pociecha ma własne łóżeczko, ale woli zdecydowanie spać ze swoimi rodzicami :). Łóżeczko wykorzystywane jest tylko do spania/baraszkowania w dzień

Gość może wytrwała
Mam dwójkę dzieciaczków i żadne nie wykorzystywało swojego łóżeczka w wiadomym celu zwłaszcza nocą. Wspólne spanie z maleństwem było wygodne i przytulne, nie musiałam biegać pomiędzy meblami, ale tak jak napisała gość 2018.09.05 po zakończeniu kp była walka o przenosiny. Teraz obiecuję sobie, że dzieciątko (już 3) będzie spało tylko w swoim łóżeczku, ciekawa jestem na jak długo wystarczy mi siły aby stać w tym postanowieniu:).

Gość gość
Moja ma dopiero 2 msc ale od początku staralismy się żeby spała większość nocy w swoim łóżeczku, a w zasadzie w kokonie który leży w łóżeczku, po każdym nocnym kp - a w tej chwili są to 2-3 karmienia od 22 do 7 rano - jest odkładana do siebie, a z rana do chwili całkowitego wybudzenia leży już sobie koło mnie :)

Gość hanka9
Na razie po każdym kp odkładam maluszka do jego łóżeczka, ale nie wiem jak długo to jeszcze potrwa :(. gość 2018.09.07 napisałaś że wstajesz /karmisz 2-3 razy w ciągu nocy co robisz że tak rzadko wstajesz, mój głodomorek jest karmiony prawie co godz.

Gość gość
Ja właśnie jestem w trakcie kompletowania wyprawki i zdecydowałam się kupić łóżeczko dostawne do sypialni chicco , zdecydowałam się na nie by maluszek był jak najbliżej nas bym dziecko miała na wyciągnięcie ręki ale jednak spało bezpiecznie a po za tym jest dość duże więc wygodnie się zmieści i jest miejsce na misia szumisia itp. łatwo się składa i można zabrać ze sobą na wakacje , długo też zastanawiałam się nad kolyską ale kupiliśmy huśtawkę elektryczną teraz zastanawiam się nad tym kokonem rożkiem a może becikiem ???

Gość Iwona
Dnia 10.09.2018 o 14:14, Gość gość napisał:

Ja właśnie jestem w trakcie kompletowania wyprawki i zdecydowałam się kupić łóżeczko dostawne do sypialni chicco , zdecydowałam się na nie by maluszek był jak najbliżej nas bym dziecko miała na wyciągnięcie ręki ale jednak spało bezpiecznie a po za tym jest dość duże więc wygodnie się zmieści i jest miejsce na misia szumisia itp. łatwo się składa i można zabrać ze sobą na wakacje , długo też zastanawiałam się nad kolyską ale kupiliśmy huśtawkę elektryczną teraz zastanawiam się nad tym kokonem rożkiem a może becikiem ???

My też mieliśmy dostawkę Chicco :) My Next2Me Dream, więc z opcjà bujania. Super wspominam. Synek fajnie, spokojnie spał, mi było wygodnie, bo karmiłam piersią, wiec nawet kilku nocnych pobudek nie odczuwałam w nocy :) Tak jak piszesz - jest miejsce na szumisia, wielkość optymalna, my nawet karuzelkę mieliśmy. Siostra miała cesarkę i też mówiła, że ją to łóżeczko uratowało w pierwszych tygodniach po porodzie :) 

Gość Rh-

U nas córka z nami w łóżku bo w swoim nie bardzo chce spać, po odłożeniu zazwyczaj płacze, a inna sprawa że wybudza się bardzo często w nocy ( ma AZS i drapie sie po skórze) i niestety musimy z mężem przytrzymywać jej rączki, nocki to koszmar, na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie że kiedyś będzie spała w swoim łóżeczku chociaż mam nadzieje że prędzej czy później do tego dojdzie, córka ma prawie 6 msc