Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak okresu

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry. Mam 18 lat, zawsze miałam dosyć regularny okres oczywiście z drobnymi przesunięciami do 3 dni. Na pewno nie jestem w ciąży, ale okres spóźnia mi się już 8 dni. Miałam dolegliwości takie jak przy okresie, bolały mi piersi i miałam zmienny nastrój. W wakacje dosyć regularnie i w sporych ilościach piłam, więc zastanawiam się czy może to mieć jakikolwiek wpływ. Dodam, że miesiąc wcześniej także się spóźnił, ale tylko 4 dni. Proszę o pomoc i rady.:)

Gość Jan58
Tak to jest jak się młodzież bawi w dorosłych.

Gość gość
@jan58 nie rozumiem takiego podejścia, jestem osoba pelnoletnia i pytam normalnie czy innym kobietom także się cos takiego trafilo i czy jest to normalne, pozdrawiam i następnym razem proszę o porade ;P

Gość gość
Przyczyn spóźniania się okresu może być mnóstwo, ale z reguły to nic poważnego. Po prostu czekaj i obserwuj jak to będzie przez następne dni, tygodnie i miesiące - jeśli do końca roku okres się ustabilizuje tak jak było wcześniej to nie ma się czym martwić, natomiast jeśli przez najbliższe miesiące dalej będą wystepować duże wahania i zaburzenia to idź do ginekologa. Jednorazowe przypadki to nic nadzwyczajnego - wystarczy wyjechać w góry czy w inny klimat na wakacje i już się zmienia, czasem wystarczy zwykłe przeziębienie lub duży stres żeby u niektórych kobiet spowodować nieregularność. Po prostu czekja i obserwuj swoje ciało - aha i przystopuj z piciem alkoholu - to ma duży wpływ na całe twoje ciało a ty masz dopiero 18 lat.

Gość gość
Ale wlasnie martwię się tym, ze owszem wyjezdzalam, ale zadnego stresu czy jakiejkolwiek innej racjonalnej przyczyny nie widze, nigdy nie miałam takiego problemu. Ewentualnie myslalam ze może problem jest w nieregularności zycia w ciągu wakacji, rozna godzina snu i trochę pilam, ale dziekuje i pozdrawiam!

Gość gość
Witam. Mam ten sam problem. Okres spóźnia mi sie 8 dni. Współżyłam z chłopakiem 19,08 . # testy ciązowe wyszły negatywnie . beta hcg z krwi też. czy zrobiłam te testy za wcześnie?

Gość gość
wydaje mi się ze nie jest za wcześnie:) chyba po 10 dniach testy już wskazują a ich wiarygodność jest dosyć duza!

Gość gość
Nieregularność życia w trakcie wakacji i picie mogą mieć wpływ, ale poczekaj i nie martw się na zapas - a podziękujesz mi jak skończysz/przystopujesz z alkoholem a co do gość 16:38 to też nie martw się na zapas bo to nic nie da. Poczekaj na okres jeszcze tydzień a jak sie nie pojawi to zrób kolejny test ciążowy ale wszystko powinno byc dobrze.

Gość gość
Bardzo dziekuje! Troche się uspokoiłam, a czy powinno się to samo uregulować czy może udac się to lekarza? Bo nie chce żeby było tak ze przez 2 miesiące nie mam okresu i nic z tym nie robie bo uważam to za norme..

Gość gość
Powinno się samo uregulować - po prostu obserwuj swoje cykle do końca roku - jak wrócą do normy to dobrze, a jak się całkowicie rozregulują to pójdź z początkiem nowego roku do ginekologa.

Gość gość
Beta hcg wyszłam mi <0,5 . a 19.08 mieliśmy ostatni stosunek. Zawsze okres miałam regularny. pierwszy raz od gimnazjum tak mam

Gość gość
Bardzo dziekuje za pomoc!

Gość gość
Nie martw się bo przyczyn spóźniania się okresu może być mnóstwo. Po prostu czekaj tydzień i okres powinien się pojawić na dniach - gdyby się nie pojawił do końca września to już co innego, ale na razie po prostu nie martwić sie i czekać a wyniki testów są wg mnie wiarygodne więc tym bardziej nie ma sensu sie denerwować.

Gość hanka_1
Czekaj na okres, myślę że to przejściowe. I wyjazd, i alkohol i zmiany w trybie życia, wszystko może mieć wpływ na opóźnienia miesiączki. Ale jeśli przez najbliższe miesiące będzie się powtarzać jak najbardziej idź do lekarza. Nie chce Cię absolutnie straszyć, ja miałam podobny problem i dopiero tabletki antykoncepcyjne belara pomogły, mam regularne cykle. Ale ja miałam duże wahania, od 20-40 dni.