Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co macie w zamrazalniku? Skoro mrozone jest niezdrowe?

Polecane posty

Gość gość

Ja mroze sporo rzeczy. Surowe mieso, maslo, chleb, wedline rzadko, owoce na zime.

Gość gość
Surowe mieso i jakieś warzywa.Plus pierogi od teściowej. Gotowych dan mrozonych z miesem nie lubie i jak raz ida do zamrazarki to juz tam pozostaja ;) unikam wiec mnożenia rzeczy tego typu.

Gość gość
Ja mam lody :)

Gość gość
mieso, lody i gołabki

Gość gość
Poporcjowane mrozone dania i mrozenie jest o stokroc zdrowsze niz pasteryzacja! Wysoka temperatura zabija witaminy i cenne mikroelementy. Na przykladzie sloiczkow dla dzieci, wiecej wartosci odzywczych ma zamrozina papka niz zapasteryzowana! Nowoczesne techniki pasteryzacji sprawiaja ze te dobroczynne skladniki zostaja zachowane, ale to jest niemozliwe w warunkach domowych. Nie mylcie z wekowaniem na cieplo np bigosu, ale taki bigos w lodowce tez wytrzyma tydzien!

Gość gość
Mięso, lody, posiekany świeży koperek i pietruszkę.

Gość gość
Mięso, świeże, nie gotowane,nie półprodukty. Lód do drinkow:-). Czasem lody dla dzieci. Kości dla psa. Czasem zamroże rybę jak kupie do obiadu, ale też mroże nieprzetworzona.

Gość gość
Troche miesa , mrozone ziola ( koper pietruszka , bazylia itp) lody , pol paczki frytek i posiekany szpinak

Gość gość
bazylia świeża zamrożona?

Gość gość
Ja oczywiście też mięso świeże mrożę. :) Prócz tego mięsa tez mam lód w kostkach, koperek, pietruszkę, zioła, ale to wszystko w małych ilościach.

Gość gość
No ja kupilam w sklepie w malym pudeleczku siekana mrozona bazylie , lepsza do dan niz ta suszona

Gość gość
Owoce typu malina truskawka porzeczki trochę mięsa i pierogi zrobione na awaryjne obiady

Gość gość
Oczywiscie najlepsza swierza :) ale taka mrozona dobrze miec , ostatnio wieczorem naszlo mnie na pomidory z mozarella , mialam wszystko oprocz bazylii , wzielam wiec mrozona , wymieszalam z odrobina oliwy z oliwek i polalam lekko na pomidory i mozarelle i tez bylo smaczne

Gość gość
Mrożę jedzenie, mięso, ryby, warzywa, także owoce na koktajle. Dużo rzeczy mrożę ale są to surowe produkty a nie jak tu któraś pisała obiady na miesiąc. No szkoda że nie na 5lat z góry

Gość gość
Surowe mięso, krewetki, szpinak, lody i frytki. Pyzy z mięsem, pierogi ruskie i gołąbki.

Gość gość
Nie tyle nie zdrowe , co niesmaczne ( ugotowane mrozone obiady )

Gość gość
czemu niby mrożenie jest niezdrowe ? :O

Gość gość
sperma którą żrecie też jest niezdrowa

Gość gość
19.23 nie, że mrozenie niezdrowe. Niesmaczne są mrożone, gotowe obiady.

Gość gość
Lody, szpinak, brukselkę etc, czasem frytki, ewentualnie chleb jak mam za dużo i widzę, że nie pójdzie, ale później I tak wolę kupić zamiast jeść rozmrożony

Gość gość
Wódkę ;)

Gość gość
Większość to warzywa, owoce i zioła z własnego ogródka. Po parę porcji różnego mięsa i ryb, ze 2 paczki owoców morza i BARF dla kota :D Połówka chleba. A, i jeszcze trochę domowej wędliny i może ze 2 porcje chili con carne i bigosu.

Gość gość
18:49 ty też propagujesz te głupoty o pasteryzacji? Ta wysoka temperatura to 100 stopni. Dokładnie taka sama jak przy gotowaniu. To co ma byc zabite przy pasteryzacji, to ci dawno gotowanie tego dania zabiło.

Gość gość
Co Ty poertolisz??? Gotuje na parze tylko tyle ile trzeba, nie rozgotowywuje jedzenia wiec wszystko mam zachowane dość przyzwoicie. Nie wyobrażam sobie tego zabijać gotując to