Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ludzie jedzacy czesto rosol sa o wiele zdrowsi..to wynika z mych obserwacji..

Polecane posty

Gość gość

Cala rodzina je nonstop rosół i maja serca jak dzwon mimo ze nie zdrowo żyją i w stresie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
moze to geny, pomyslalas o tym? cepa nie zarzniesz!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Moi pija duzo wodki i tez maja serca jak dzwon a krazenie tak sprawne dziala i jest takie szybkie, ze wszyscy maja czerwone noski

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Twoje obserwacje to sobie możesz w rosół wsadzić :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A skąd ty wiesz, co się dzieje w środku ich organizmów i czy serca mają rzeczywiście zdrowe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rosół na kościach ma w sobie dużo kolagenu, który podczas gotowania zmienia się w żelatynę. Ta z kolei świetnie działa na jelita. Jest bogatym źródłem glicyny, czyli dobroczynnego aminokwasu o działaniu przeciwzapalnym, w którym znajdują się inne związki o leczniczych właściwościach, jak magnez, prolina i arginina. Dobry stan jelit to konieczny warunek dobrego zdrowia i ładnej figury. W jelitach znajdują się ogromne ilości mikroorganizmów, które składają się na mikrobiom, czyli swego rodzaju własny ekosystem organizmu człowieka. Jego dobra kondycja może zostać zachwiana przez wiele czynników: np. antybiotyki, nieodpowiednią dietę czy też stres. Bulion z kości zawiera także kwas hialuronowy, który nawilża skórę i usuwa drobne zmarszczki.Porządny, bogaty bulion gotowany na kościach jest sycący i pożywny. Już jedna filiżanka sprawi, że poczujemy się najedzeni, a przy tym spożyjemy jedynie około 50-60 kcal. Regularne spożywanie rosołu może więc pomóc ci utrzymać stawy w zdrowiu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dokładnie uszczelnia jelita

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czesciej musze rosol gotowac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rosół na kościach zawiera sporo metali ciężkich. Coś za coś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to nie chodzi o kurę;) chodzi o tłuszcz, w którym lepiej rozpuszczają się witaminy np. z marchewki niż w wodzie poza tym rósół jest gęstszy od herbatki, więc lepiej rozgrzewa, więc masz więcej energii dla ochrony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Tak, tyle, że tu chodzi o "rosół" gotowany tak przez min. 12 godzin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Hmmm, a ja o dziwo w każdej ciąży (dwie) miałam mega smaka na rosół. Gotowa łam go j jadłam 2x w tyg. Urodziłam i smak na rosół mijał. Ciekawe....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Babcia zawsze mawiała... Rosół dobry na wszystko. Gotowala na niedzielę, ale i na przeziębienie i zawsze rano przez zakrapianą imprezą :p Wtedy zjedzony rosół powoduje, że wolniej się upijasz. Nie wystarczy zjeść np rosół weselny zaraz przez weselem na sali tylko właśnie rano :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
8:59 popieram, sprawdziłam :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×