Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od czego zab u dziecka nagle zrobil sie zolty??? Ktos wie?

Polecane posty

Gość gość

Jestem mama 4.5latka. Wsztskie zeby ma zdrowe i bardzo biale. Chodzimy na przeglady raz na pol roku i nigdy nie bylo zadnych problemow, prochnicy itd. Kilka dni temu zauwazylam ze jeden zab (gorna trojka) zrobila sie zolta. I to tak, ze jak syn sie usmiechnie to od razu ten zab sie wyroznia na tle bialej reszty. Ktos z was moze wie czym jest to spowodowane? Z gory dziekuje za podpowiedzi!

Gość gość
Ja tak miałam. Ortodontka powiedziała, z prawdopodobnie od jakiegoś urazu. Nie pamiętałam skąd to się wzięło, ale właśnie gdy byłam dzieckiem. Jak zdjela mi aparat to nałożyła taką jakby plombe i teraz nic nie widać

Gość gość
A nie bral ostatnio jakis lekow ?

Gość gość
to moze byc od palenia K_U_R_W_Y kafeteriyjne

Gość gość
Żadnych leków nie bierze. Antybiotyku nigdy nie miał przepisanego. Uraz? Kurczę nie przypominam sobie zeby sie kiedys uderzył a wiedzialabym bo synowi dużo nie trzeba żeby się rozpłakał.

Gość gość
Żółty? Zrobił się cały? To może być uraz, ale nie musi. Ten ząb mógłby być od początku słabszy. Po prostu wyszedł z ubytkami szkliwa, które nie zawsze jest od razu widoczne. Mogliście dbać o zęby i ten ząb po prostu się trzymał. Demineralizacja zęba to początek próchnicy. Leki z zawartością żelaza. Ale jeżeli żadnych leków nie brał to albo uraz albo demineralizacja. Poszłabym jak najszybciej do stomatologa bo nie ważne jaka jest przyczyna ząb jest w słabej kondycji.