Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spóźnia się

Polecane posty

Gość gość

Hej kobietki jestem na studiach na 2 roku i się boje. Okres się spóźnia ale nie jest możliwe żeby była to ciąża choć nie potrafię pójść tak po prostu do apteki i poprosić o test.Więc tak 12 sierpnia kochałam się z moim chłopakiem,zabezpieczaliśmy się prezerwatywami.Na wieczór tego samego dnia zaczął się okres,czyli dokładnie tak jak miał wystąpić.Trwał normalnie jak u mnie 7 dni i nie był skąpy,a taki jak zwykle.Po okresie miałam dużo na głowie więc nie widziałam się z moim chłopakiem jak na razie do teraz.On pracuje,ja też miałam dużo na głowie.Tak zwykle cykl trwał od 28 dni do jakiegoś około 30-32 dnia(stres,choroba,wysiłek),a dziś nie ma go już 35 dzień.Cóż już się dużo naczytałam na wszelkich stronach o podobnej tematyce i w sumie nic dalej nie wiem.Nie mam też żadnych objawów:bóle piersi i tkliwość,senność,rozdrażnienie,metaliczny posmak w ustach,częste bieganie do toalety czy bóle czego kolwiek-po prostu niczego z tych objawów nie zauważyłam tylko tego okresu jeszcze nie ma.Może to przez stres a może ujawnia się u mnie właśnie genetyczna nadczynność tarczycy? A co jak to zespół policystycznych jajników?

Gość gość
Dokładnie tydzień temu miałam ten sam problem ;) i po ponad 2 tygodniach spóźnienia, z bardzo małym prawdopodobieństwem ciąży zrobiłam jednak test , oczywiście wyszedł negatywnie i następnego dnia dostałam okres , myślę że spóźnił się po pierwsze z powodu tego że bardzo mało jadłam i schudłam z braku apetytu A po drugie stresowalam się tym że to nie ma i chociaż maloprawdopodobne Ale bałam się ciąży, więc dla świętego spokoju polecam zrobić test

Gość gość
Gościu bardzo dziękuje za odpowiedź i wiem że muszę się odważyć bo może rzeczywiście wyjdzie negatywny,a jak nie to trudno wychowam to dziecko najlepiej jak potrafię-plany się w niektórych kwestiach pewno posypią ale się zobaczy.

Gość gość
Kochana strach to zły doradca. Zrób ten test. Przecież lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć:) a okres pewnie "zniknął" z tego wlasnie stresu. Zrobisz test to pewnie pojawi sie nastepnego dnia:) a jak nie to do lekarza. Lekarz da Ci tabletki i okres przyjdzie a wtedy juz powinno wszystko wrocic do normy.

Gość gość
Test zrobiony nawet dwa i oba negatywne =D. Dziękuję za całe wsparcie.