Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy! 7miesieczna córka obraca się i nie może spać

Polecane posty

Gość gość

Moja 7miesieczna córka nauczyła się sama świetnie zmieniać pozycje z brzuszka na plecy, pleców na brzuszek, na boczki itp. Jak śpi u nas w dużym łóżku to wierci się w nocy ale śpi. Potrafi spac na plecach, brzuchu, boczkach. Problem w tym, gdy włożę ją do łóżeczka i nie ma miejsca na akrobacje to budzi się z płaczem bo próbuje się przekręcać, a nie może. Nie wiem co dalej robić bo boje się, żeby spała z nami w łóżku z którego mogłaby spaść przeturlając się w nogi, a poza tym jest strasznie nie wygodnie z taką wierc**iętą. W łóżeczku za to potrafi się budzić po 6 razy w nocy! Co robić? Miałyście tak z maluchami? To minie? Jest jakiś sposób?

Gość gość
Nauczy sie siadac i znajdzie inny sposob by sie inaczej ulozyc. Poki co nic nie zrobisz, jak spi z wami, mozesz jedynie oblozyc jakimis np poduszkami. Zwykla poduszka jak do spania bym sie bala, ze przytka nosek i nie bedzie umiala sie obrocic, ale sa takie wielkie dekoracyjne na kanapy, pulchne , na nie jeszcze sie nie wgramoli. Chociaz taki maluch ma juz dosc sily by narobic larma gdy mu cos niepasuje.

Gość gość
Może już się przyzwyczaiła do spania w łóżku i akrobacji i brak miejsca jej bardzo przeszkadza. Ja śpię sama z moim maluchem też ma 7 miesięcy kopie i rzuca się cała noc łóżko dookoła mam zastawione krzesłami żeby nie spadł i na razie to działa. Niestety mój nie chciał spać w łóżeczku w ogóle:-(

Gość gość
Autorka- nasza nigdy nie protestowała ze spaniem w swoim łóżeczku. Teraz tez nie płacze jak się ją wkłada i zasypia. Problem tylko w tym wierceniem się bo miejsca jej brakuje, gdy akurat ma ochote położyć się np na brzuchu, a lezy blisko szczebelek. Gdyby umiała się podnieść i położyć to ok ale unie tylko się obracać i podnosić na rączkach i finał taki, ze budzi się z płaczem po paru próbach akrobacji w łóżeczku.

Gość gość
Moj synek tez ma 7 miesiecy i poprzedni caly miesiac tak bylo, teraz nauczyl sie siadać i wspinac i jest troche lepiej ale i tak z raz dwa w nocy wstaje na snie go przekrecic bo jest taki zaspany ze chyba nieogarnia, a moze mu boczek czy raczka zdretwiala i placze

Gość gość
Autorka - Czyli jedyny sposób to przeczekanie aż malutka nauczy się siadać i będzie lepiej? Jak miała 4-6 miesięcy to potrafiła spac całą noc z jednym budzeniem wyłącznie na mleko i zasypiała dalej, a teraz się tak często budzi :(

Gość gość
moj siedmiomiesieczniak co prawda jest duzy i juz sie nie miesci , ale moze masz mniejszego dzidziula i zmiesci sie w poprzek? Mozesz tez kupic kojec taki kwadratowy, on jest chyba 120 x120 no ale troche kasy szkoda

Gość gość
Z tym kojcem to nie taki głupi pomysł.