Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 18 lat i mam 163 cm wzrostu ważę 42gk!!!

Polecane posty

Gość gość

Mam 18 lat nazywam się Dawid i ważę 42 kg. Nie chcę już żyć. Dokładniej mam 18 lat i 8 mc jestem bardzo zdesperowany moje pytanie brzmi czy urosnę jeszcze czy możliwe bym pod koniec 18 roku życia urosnol z kilka cm? Bardzo proszę też o jakieś leki które przyspieszają wzrost ci mam zrobić by jeszcze trochę urosnąć? Oraz czy są jakieś leki na masę miesniąwą . Nie mam sił rozpisywać się na 150 tyś zdań bo pisałem tu już wiele razy ale moje najważniejsze pytania zamieszczam wyżej. Ogólnie wit8le nie wyglądam na swój wiek bardzie na jakieś 13 lat i to tak już czasem naciągnięte. Ogólnie chodzi mi o to że to jest moja gehenna nie mam sił się z tym zmagać nie NAWIDZE własnego ciała marzę o samobójstwie. W szkole owszem było kilka osób znam taką osobę która ma 17 lat i praktycznie wrosti jest identyczny poza tym że z twarzy widać bardziej "doroslego" i jest trochę bardziej umięśniony ale to mi nie pomaga jestem naprawdę zdesperowany jeżeli jest coś nawet co ma efekty uboczne to niezwłocznie proszę o nazwę takowego lekarstwa lucz czego kolwiek diety i spędzania czasu co mam zrobić by urosnąć jeszcze choć z 5 -6 cm? Bardzo proszę o odpowiedź.

Gość gość
W wieku 18 lat jest jeszcze szansa urosnąć, z tego co kojarzę mężczyźni mogą rosnąć do 21 roku życia. Badałeś się? Bo może jest to objaw jakiejś choroby hormonalnej i nie będą potrzebne leki na porost, a po prostu ustabilizowanie hormonów w organizmie i zmieni się zarówno twarz (np. masz za niski poziom testosterony). Ja miałam koleżankę, która miała taki problem jak Ty ale w drugą stronę, była za bardzo męska... włosy itp. i okazało się, że ma problemy z hormonami! Ile wzrostu mają Twoi rodzice, ew. rodzeństwo?

Gość gość
Miałam też kolegów, którzy z wyglądu zmężnieli dopiero po ukończeniu studiów :P czyli około 25 rż. masz jeszcze 7 lat! 18 lat to bardzo młodziutki wiek, jak na faceta. Wiele kobiet też ma dziecięce twarz, ale ukrywają to makijażem i różnymi trikami, żeby się postarzyć.

Gość gość
Współczuję.

Gość gość
Byłeś u lekarza czy nie? Idź się zbadaj TO PODSTAWA aby podjąć najlepszą decyzję, co z tym dalej zrobić.

Gość gość
Wbrew pozorom to dobrze, że z twarzy nie wyglądasz poważnie. To znak, że nie masz wysokiego poziomu testosteronu i jeszcze urośniesz. Mój mąż rósł do 22rż, a zmężniał koło 27lat dopiero.

Gość gość
Idź do psychologa to po pierwsze, po drugie faktycznie idź sprawdzić poziom hormonów... Doceniaj to, że masz wgl. ciało (nogi, ręce) i jesteś niezależny pod względem ruchowym od innych, którym w tej kwestii się nie poszczęściło, bo los czyha na niewdzięczników (...) 18 lat u faceta to jeszcze mleko spod nosa nie wyschło do końca ;) wyluzuj... przestań się nienawidzić, bo będzie tylko gorzej. Skoro siebie tak bardzo nie lubisz to Twoja waga równie dobrze może wnikać z jakiejś choroby (np. anoreksji).

Gość Listek z rowu
A co jesz na co dzień, że tyle ważysz? Od zawsze miałeś niższą wagę czy w pewnym momencie życia to się zmieniło/zatrzymał jej przyrost?

Gość gość
Dawid a ćwiczysz coś, że chcesz brać (leki?!) na przyrost masy mięśniowej? Jesz dostatecznie dużo odpowiednich składników odżywczych? Może Twój organizm zahamował wzrost, bo jest niedożywiony? I ma ważniejsze rzeczy do "roboty", czyli dbanie o narządy wewnętrzne itd. Kobietom przy za niskiej wadze zanika biust, miesiączka i ogólnie brzydną, bo wypadają im włosy i łamią się paznokcie... dlatego, że organizm nie daje rady zarządzać wszystkim i ma swoje priorytety, a priorytetem jest utrzymanie się przy życiu, czyli sprawne organy wewnętrzne.

Gość gość
Dlaczego nic nie reagujesz na pomoc i nie odp na pytania?

Gość gość
GOŚĆ (12:48) Mama niska ojciec 172 ja 18 lat za lekko ponad 5 miesięcy 19...

Gość gość
Odpowiedz na pytanie.

Gość Kwiatki i Rabatki
Na pewno nie będzie hiper wysoki, ale myślę, że do 170 możesz jeszcze dobić :p i uroda też się zmieni na bardziej męską to na 100% Uroda każdemu się zmienia, nawet kobietom zmieniają się rysy w wieku około 25 lat na takie ostrzejsze i bardziej dorosłe, a co dopiero facetowi tak więc bez zmartwień na zapas ;)

Gość Romeo ze dwa zero
Znam gostka o podobnym wzroście, tylko jest przed 30-tką i uwierz mi na powodzenie nie narzeka ;) Nie łam się, ogarnij sobie jakąś dietę na masę, o ile oczywiście jesteś zdrowy i możesz. Może na jakąś siłkę się zapisz, albo jakieś takie domowe sposoby na początek (pompki, drążek) z rok starań i będziesz nie tylko psychicznie w lepszej formie ale i fizycznej, zobaczysz ;) tylko spróbuj!

Gość gość
Moj brat ma juz prawie 20 i ciagle rośnie i to na tyle, że jak go nie widze przez dlugi czas to jest znaczna roznica miedzy nami czyli ciagnie rośnie. Chłopcy zaczynają rozwoj o wiele pozniej niz dziewczyny. Pamiętam że chodzenie wczesnie spać wplywa na wyzszy wzrost ale nie wiem czy to prawda

Gość gość
Co wy pasztety gadacie ze urosnie chyba w kutaaadsie. Karzel

Gość gość
bo ma szanse urosnąć Sebku. Jak będzie pewny siebie (nie arogancki) to wyrwie więcej lasek niż jego koledzy po 180 wzrostu

Gość gość
k/u/t/a/s też dobry, zawsze jakieś pocieszenie ;)

Gość gość
Lisek z rowu) Obecnie jest dużo byłem niejadkiem to fakt lecz przecież mimo to i tak powinienem być większy nie byłem znowu jakimś kto nic nie je. W klasie od początku byłem trochę mniejszy od. Innych ale rzeby k***a do teraz?!

Gość Listek z rowu
no ale 18 lat to na serio młody wiek, teraz myślisz, że to dorosłość, przeminie parę lata i spojrzysz na siebie jak na gówniarza ;) ale rozumiem frustracje... Może jesteś osobą, która potrzebuję wyjątkowo więcej jeść albo coś hm wiesz ale popatrz też na znanych ludzi, aktorów, piosenkarzy itd. oni na prawdę mają różne postury np. G-eazy jest wysoki to fakt, ale masy mięśniowej to mu los poskąpił ;) Ma taką budowę i koniec, nic z tym nie zrobi, bo to natura. Na Wikipedii często jest napisane ile ludzie mają wzrostu. Zbadaj tarczyce czy nie masz jej rozregulowanej bo ona też może "zżerać" całą kalorykę, którą spożywasz i dlatego nie przybierasz nic a nic :P

Gość gość
Co chciałbyś żebyśmy doradzili? Leki czy dali nadzieję na zmiany?

Gość gość
nie wiem pomozcie mi

Gość Dawid

Cześć ja mam 167 17 lat średnia wzrostu w mojej klasie u faceta to 178 jak ja cie rozumiem to jest straszny ból

Gość gość z pytaniem

mam dosyć 167 wzrostu i waże, 60 kg mój 2 lata młodszy brat 186 ma 15 lat waży 75 kg a ojciec 170 cm :(( mam dosyć życia i wzrostu obydwaj mamy prze...e