Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Witam

Polecane posty

Gość gość

Rok temu kupiłam OC u towarzystwa ubezpieczeniowego minął rok i stwierdziłam że kupię polisę przez internet u tego samego ubezpieczyciela. Dziś przyszedł do mnie list że zapłaciłam składki która oni mi obliczyli Proszę o odpowiedź ;)

Gość gość
Dziewico napisz w czym mamy Tobie pomóc?

Gość Centek88
A opłacałeś? Bo ubezpieczyciel jak już to przysłał Ci informacje o tym, że masz zapłacić. To się takie przypomnienie nazywa. Ale to nic nie oznacza, bo ubezpieczenie nadal możesz zmienić - jeśli nie opłaciłeś. Sprawdź sobie w Rankomacie i wybierz gdzie taniej. Tylko pamiętaj u starego napisać rezygnacje.

Gość gość
Ja kompletnie nie rozumiem wypowiedzi autora postu. Wykupił rok temu ubezpieczenie, skończyło się. Postanowił wykupić na kolejny rok, czyli przedłużył i dostał potwierdzenie. I nie rozumiem w czym jest problem.

Gość Centek88
No własnie jest to trochę niedoprecyzowane. Wiem, ze ubezpieczyciele przysyłają kwitki do ubezpieczenia jak kończy się termin. Ale wtedy nie zawsze opłaca się je odnawiać, bo jak się w Rankomacie itp sprawdzi to co inne Towarzystwo to inna kwota składki.

Gość Lucek_Pucek
Ja kiedyś dostałem taki kwitek przed końcem ubezpieczenia i cena składki zrobiła na mnie niezłe wrażenie. Wtedy trochę z pretensjami poszedłem do agenta i on mi znalazł inne ubezpieczenie i dużo tańsze. Te porównywarki online też się sprawdzają.

Gość Centek88
Bo co ubezpieczyciel to inna kwota a do tego zniżki też mogą być inaczej liczone. Np. mój tata ma aż 70 % zniżki, bo mu liczą za staż kierowcy jakoś.

Gość Laryyy
O nawet nie wiedziałem, że może być 70 %, gdzie takie ubezpieczenie znaleźliście?

Gość Centek88
Kiedyś z Rankomatu zadzwonili jak poprosiliśmy o kontakt i jak tata powiedział ile lat ma za kółkiem to zaproponowali mu taką zniżkę i tak już zostało.

Gość Centek88
Wiesz co Rankomat pokazuje do 60 % ale kiedyś dzwonił do nas agent i jak tata powiedział jaki ma staż jako kierowca i że nie miał stłuczki to dostał taką zniżkę.

Gość Centek88
Kiedyś z Rankomatu zadzwonili jak poprosiliśmy o kontakt i jak tata powiedział ile lat ma za kółkiem to zaproponowali mu taką zniżkę i tak już zostało.