Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Laktacja po poronieniu w II trymestrze.

Polecane posty

Gość gość

Poroniłam w 17tc, obawiam się, że doświadczę laktacji. Jestem już przygotowana w razie czego, w szafce mam bromergon ale mam nadzieję, że nie będzie potrzebny. Czy wam się to przytrafiło po poronieniu? W którym tygodniu?

Gość gość
Przykro mi! Ja po porodzie 37 nie mialam mleka , wywalczylam laktacje dopiero po 7 dniach i tez to w znikomej ilosci. Musisz czekac, badz silna.

Gość gość
Ja poroniłam w 18 tc. Też się obawiałam laktacji. Nic się na szczęście nie działo.

Gość gość
Ja urodziłam martwą córeczkę w 24 tc. Laktację miałam, ale krótko.

Gość gość
Ja urodziłam też martwą dziewczynkę w 28 tc. Dostałam bromergon, ale laktacji nie było. Później urodziłam dziecko w 36 tc i też ciężko z laktacją, musiałam karmić mm. To chyba kwestia hormonów, u mnie stres w obu ciążach i w połogu był nadmierny.

Gość gość
Ojejku:-( przykro mi. Boje sie strasznie poronienia,jestem w 12 tc.

Gość gość
Tutaj autorka. Dzięki dziewczyny za komentarze. W tej chwili jestem już 5 dni po poronieniu, bola mnie piersi i sa nabrzmiałe. Zastanawiam się czy to zbliżająca się laktacja czy może jeszcze ' pozostałosc' po ciąży i gdy hormony się unormują, ból zniknie?

Gość gość
Poronilam w 19 tyg. Miałam plantacje ale bardzo krótko. Wzięłam dosłownie kilka tabletek bromelgonu, zreszta źle się po nim czułam. Ps. Ciąża obumarla w 16-17 tyg.:(

Gość gość
Mój post z 11:32 Mi lekarz powiedział, aby nie brać tabletek na zahamowanie laktacji. Powiedział, że nie wpływa to właściwie na organizm. Powiedział, abym piła dwa razy dziennie szałwię i abym przykładała lód do piersi aby tak nie bolały i nie były nabrzmiałe. Pomogło.

Gość autorka posta
22.16 - jak długo trwała u Ciebie laktacja? U mnie wczoraj sie zaczęło, ból nie do zniesienia i cieknące piersi A to był dopiero 17 tc, nie spodziewałam się takiego nawału. Przykładam zimne liście kapusty, piję szałwię, wczoraj łyknęłam połowę tabletki bromergonu, ale ból głowy mam po nim dzisiaj straszny. I chyba zmniejszę dawkę albo odstawię zupełnie.

Gość gość
Do Autorki postu. Laktację miałam ok tygodnia. Używałam wkładek laktacyjnych. Piersi miałam ogromne i podobnie jak u Ciebie, bolały mnie niesamowicie. Pij szałwię i przykładaj lód (ja przykładałam okład zelowy zmrozony) I to mi pomagało. Przykładałam go często--po 3 x dziennie średnio po 10 min na pierś (w sciereczce).