Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile zarabiacie na rękę za granicą i w jakim kraju?

Polecane posty

Gość gość
Ja 2600 euro netto a Maz 3300 euro

Gość gość
33600 tys koron szwedzkich brutto

Gość gość
8900 PLN ja mąż 3000 PLN, mieszkamy w Polsce w Warszawie

Gość gość
Warszawa jest za granica???

Gość gość
200 funtow na tydzien plus dodatki na dzieci razem 500 na tydzien.wystarcza na styk

Gość gość
Przepraszam, nie doczytałam tematu.

Gość gość
Ile ty masz tych dzieci ze masz w UK 300 F dodatków na dzieci?

Gość gość
do 10:06 - 200 funtow na tydzien zarabiasz?? to chyba pół etatu tylko robisz? i tyle dodatków macie? Czy samotną matką jesteś? długo tu jesteś ..? ja w zasadzie nie znam już prawie nikogo, kto by miał dodatki na dzieci w UK. prawie wszyscy moi znajomi - i Polacy, i tubylcy, i imigranci z innych krajów - zarabiają na tyle "dobrze" (niektorzy naprawdę swietnie), że nie należy sie im nic, oprócz child benefit ktore jak wiem, ma każdy na 1 dziecko 82 funty/miesiąc i chyba jakos 60 na kazde następne dziecko ...? ja mam jedno dziecko.\ wiem, że child benefit przestajesz dostawać z chwilą, gdy dochod brutto na rodiznę przekracza jakos 80,000 GBP rocznie. i znam takie trzy rodziny tutaj - dwie to związki lokalnych, jedna to małzeństwo Włochów, ktorzy tu przyjechali jako para mając po 20 lat, tu się uczyli na dobrych uczelniach i wąskich kierunkach. Nieważne wracam do tematu - jesli masz 300 funtow NA TYDZIEN ??! dodatku na dziecko, to wybacz, ale mi się to kojarzy z jakąś skrajną biedną lub brakiem zaradności ... ja owszem ,dostawalam z mężem dodatki na nasze dziecko. nie przeczę. wtedy jal bylo małe, ja pracowalam pół etatu, mąż cały, al potem też mąż dziennie studiował 3 lata i pracowal też na pól etatu, wziął kredyt studencki. mielismy dodatki, ale nigdy, NIGDY 300 funtow na tydzien ...! 4 lata temu sporo się pozmieniało, na lepsze z pracą i męza i potem moją, dochody poszł sporo w górę ponad ten niziutki skądinąd poziom, by coś dostawać. musielismy też oddać -w ratach 24 miesięcznych - 3 tysiące gbp. child tax credit do HMRC , ich błąd, bo ja im mowilam że za dużo nam dawali statnie miesiące, ale paierkologia isę wlekła, kłócić się nie chcialam .i tak najpeirw się upierali, by oddać im 3,700- ostatecznie jak wszysko obliczyli, to oddawalismy 2,800. jak pomyślę, że jeszcze w 2013-2014 roku nasz rodzinny dochód roczny wynosił 23,000 to nie wierzę. no nie wierzę!! to było z pracy, iadomo- do tego był dodatki i też kredyt studencki ktory jako dochod się nie liczy. w sumie źle nei było, ale saego dochodu tak mało, nie mieści mi się to już e głowie, tym bardziej, że widzę, że są ludzie naprawdę nadal tak słabo zarabiają... 5 lat temu jak piszę nasz łączny dochod brutto to było niecałe 24 tysiące funtow; obecnie ja mam 20,500 a mąż 31,000... nie Londyn.

Gość gość
11:54 nie pos/raj się