Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból brzucha po wizycie u dentysty

Polecane posty

Gość gość

hej, wczoraj miałam robione 2 zęby kanałowo - dostałam 2 znieczulenia. dentystka nie potrafiła mi powiedzieć jaki to ma wpływ na ciąże "na pewno jakiś ma, zależy od rodzaju i dawki", wręcz była niemiła że w ciąży nie moze zrobić rtg a i ze znieczuleniem problem. tak czy inaczej. po wizycie odczuwałam pobolewanie w brzuchu, jednorazowo zabolał też krzyż. dziś od rana szczególnie daje mi się we znaki ból w dole lewej strony brzucha, jakby między łonem a kośvicą miednicy. czy to może mieć jakiś związek ze znieczuleniem smutas.gif ? dodam że o 17tc, ruchów dziecka nie odczuwam, a wcześniej od kliku dni czułam jakby bąble kiedy długo trzymałam dłoń na brzuchu...

Gość Asysteeeeeentka
Znieczulenie usuwa się z organizmu do 4 godzin. W czasie wizyty możesz dostać aż 7 takich ampułek. Ty dostałaś tylko dwie. I to może niepełne. W znieczuleniu jest adrenalina i to ona nie jest najzdrowsza dla dziecka. Ale to też nie jest tak że jest zagrożeniem. Często przychodzą do nas pacjentki w ciąży z bolącym zębem. Lub leczą żeby będąc w ciąży. Dostają znieczulenie. Przecież trzeba jakoś pomóc. Jednak osobiście uważam że skoro nie wyczuwasz ruchów dziecka czy też jest cokolwiek co cię niepokoi to idź do lekarza. Lepiej chuchać na zimne.

Gość gość
Powinnaś dostać znieczulenie bez adrenaliny ,jeśli czujesz że coś jest nie tak jedź do szpitala,skontrolują i Cię uspokoją.

Gość gość
Hej. Ja co prawda nie leczę zębów w ciąży ale moja koleżanka musiała. Nawet rtg miała robione na co pozwoliła jej pani ginekolog. Tylko miała brzuszek zasłonięty. Znieczulenie też dostała. Wszystko jest w porządku. Myślę, że te bóle nie są spowodowane znieczuleniem ani wizyta u dentysty. Skonsultuj się najlepiej z lekarzem prowadzącym ciążę. A ruchy dziecka w 17 tygodniu ciąży nie są cały czas wyczuwalne. Czasami kobiety jeszcze nie czyją ruchów. Ja jestem w 18 tygodniu ciąży i też cały czas ruchów nie czuję a wczoraj byłam na wizycie i wszystko ok. Lekarz mówił mi, że te ruchy na tym etapie nie są regularne.