Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

my to gadu gadu o otylosci a mi wlasnie przemknela D.Gwit , masakra

Polecane posty

Gość gość

kiedys byla otyla , jeszcze jak grala w Przepisie na Zycie ale teraz ona jest monstrualna , ona caly czas tyje :o ja juz nie wierze ze ona jest taka niesamowicie szczesliwa z ta waga , o ile 10-20 kg ekstra moze jeszcze nie byc katastrofa , to az taka nadwaga to jest straszne . nigdy nie bylam gruba ale wyobrazam sobie ze to jest tak jak by mi ktos nalozyl 100kg pianke , ta do zabawy w sumo i kazal tak z ta pianka zyc , pracowac , spac , myc sie straszne szkoda ze ona nie zawalczy o siebie, nikt jej nie kaze wazyc 45 kg , ale jakby schudla do 70 kg ( nie wiem ile ona ma wzrostu ) to byloby ok

Gość gość
Mieszasz nadwagę z otyłością, a to zupełnie inny kaliber.

Gość gość
otylosc zaczyna sie chyba od nadwagi

Gość gość
Myślę, że schudnie jak będzie chciała mieć dziecko.

Gość gość
To tylko pokazuje jak skomplikowany jest mechanizm otyłości - u osoby która już raz ją ma bardzo trudno o ustabilizowanie wagi.

Gość gość
Ja Ci piszę jaka jest terminologia specjalistyczna. Raz nazywasz kogoś otyłym, raz z nadwagą. Poza tym, co Cię boli czyjaś figura? Ona szkodzi tylko sobie. Nie Tobie.

Gość gość
jak odbiera sie porod u takich kobiet i czy jest takie lozko porodowe , ktor pomiesci taka kobiete jak zrobic usg takiej kobiecie , czy aparatura cos widziprzez 50 cm warstwe tluszczu?

Gość gość
gość dziś bolec nie boli , szkoda mi jej czasem jak widze narkomana albo bezdomnego to tez mi tych ludzi w jakims stopniu szkoda , mysle wtedy czemu tak sie stalo, co sie stalo ze ten czlowiek jest taki jaki jest

Gość gość
Szostakowa schudla i jakos sie trzyma , czyli jednak da sie , Kinga Preis tez

Gość gość
Nie mówię że się nie da tylko że problem jest skomplikowany. U osoby z taką otyłością szaleje układ hormonalny, żaden narząd nie działa jak u zdrowego. Jedz zdrowo, nie przejadaj się, uprawiaj ruch - to dobre dla osoby z nadwgą, u otyłej potrzebne jest leczenie pod nadzorem co najmniej kilku specjalistów na pewno fizjoterapeuta i endokrynolog.

Gość gość
No dobra, ale ona już sporo schudła, czyli u niej się da jednak. Ja schudłam ponad 40kg i dało się bez leków.

Gość gość
Gosc 10 33 chyba. Widac bardzo dobrze przez usg dziecko i lozko wystarczy zwykle. Ja rodzilan dzieci wazac ponad 130kg wiec wiem co mowie.

Gość gość
u niej by wystarczyło gdyby nie żarła non stop, wtedy by schudła

Gość gość
gość dziś a rodziłaś w basenie czy razem z innymi wielorybami na otwartym morzu?

Gość gość
Moja przyjaciółka tak ma Raz wazy 130 kg Rok później 60 Pol roku później 90 Potem 70 a obecnie 110 kg Tyje 20 kg w miesiąc . Znam ja od 13 lat i wiem ile przeszła lekarzy dietetyków , diet , poradni , siłownia , fitnes , biegi, basen . Dodam ze jako dziecko pływała synchroniczne , ćwiczyła szermierkę , biegi . Jako dziecko byla chuda wcześnie dostała okres i od tego sie zaczęło . Wiem tez ile nienawiści i jadu jest w innych do takich ludzi .Tylko czy ona swoją otyłością komukolwiek robi jakaś krzywdę? Pewnie pani Gwit ma tak samo .

Gość gość
bo to nie dietę a leczenie psychiatryczne powinna przejść

Gość gość
A badala sie pod katem nowotworu?

Gość gość
Moja przyjaciółka juz od wielu lat nie ma jajników , macicy . Przeszła 3 operacje bo miała pełno guzów . To wszystko bylo badane w laboratorium i nie wyszło nic niepokojącego .Jak na 110 kg wyniki ma bardzo dobre,

Gość gość
gość dziś Myślę, że schudnie jak będzie chciała mieć dziecko. xxxxxxxxxxxxxxxxxx Widziałam ostatnio jej najnowszy wywiad i powiedziała, ze zrzuci kg dopiero wtedy, gdy będzie miała złe wyniki badań:O no debilka. Woli czekać aż jej się zdrowie posypie, zamiast już zawczasu temu zapobiec.