Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka, 5 klasa pierwszy raz w życiu dostała 1 w klasie co zrobić

Polecane posty

Gość gość

Uważam że to porażka nauczyciela. Nie zrobiła pracy domowej i nie zgłosiła tego, skłamała ze strachu że ma. Gdyby zgłosiła ze nie ma to dostałaby minus, ale chciała jak mówiła płacząc, trzymać go na inną okazaje. I się okazało że ta nauczycielka ja wywołała, wzięła zeszyt i postawiła jedynke. Pierwszy raz w życiu. Córka płacze cały czas, a mnie szarpią nerwy i mam ochote iśc w poniedziałek do szkoły ikazać po pierwsze nauczycielkce to skreślić a po drugie aby przeprosiła córkę jak nie to kurator. Tak mnie w******ja te naucycielki ktore gnebia uczniow,

Gość gość
Przyzwyczaić się.

Gość gość
Dobre córka kłamczucha ale nauczyciel winny;)

Gość gość
Nauczycielka cię wyśmieje

Gość gość
to jest norma w każdej szkole, a córcia to co, ma kłamać

Gość gość
Pilnuj gówniarę, zeby odrabiała lekcje, skoro dziewuche w 5 klasie trzeba?! Niewyobrażalne dla mnie, ale tak wychowałaś to masz- siadaj z nią do lekcji i rób codziennie. Młoda za kłamstwo u mnie miałaby szlaban na neta i inne dobra.

Gość gość
Kiedyś dziecior nasra ci na głowę i oby.

Gość gość
Jedynka zasłużona. A ty tu piszesz o kuratorze? Ja prdl.

Gość gość
Żałość ściska jak się te komentarze czyta. Tylko ktoś, kto ma doświadczenie z innymi systemami nauczania będzie wiedział, że u nas cały czas szkoła pruska jak 200 lat temu.

Gość gość
Było już pierdylion razy. Weź się lepiej do roboty dresiaro.

Gość gość
Ale wróć... uwazasz, ze jedynka jest niesłuszna, bo teraz Twoj dzieciak siedzi i płacze? No cóż, lekcja życia. Za konkretne czyny, otrzymujemy konkretne wyniki. Może dla niej bdzie to najlepsza nauczka na przyszłosc i już wicej takich "kłamstwek" nie bedzie uprawiać. Poza tym, co to za dziewcze to już w pierwszym tygodniu szkoły nie odrabia zajęć, a minusa trzyma na przyszłośc? Patola.

Gość gość
Nawet sobie nie wyobraża IE ile teraz jest takich marek idiotek jak autorka.

Gość gość
Ale ona nie powinna jej od razu stawiać jedynki nie rozumiecie?

Gość gość
Powinna bo na drugi raz zrobi zadanie a nie minusa chce se zostawić na pozniej

Gość gość
11.12 Oczywiscie, że powinna. To już 5 klasa, nie przedszkole.

Gość gość
Uwielbiam jak mamuśki przychodzą do nauczyciela. Choćbyś się za przeproszeniem zesrała to nauczycielka nie przeprosi twojej córki, a kurator oleje sprawę. Nie wstawiła od razu, dała szanse na minusa, córka wolała ryzykować i przegrała. Musi nauczyć się przegrywać, jak uczycie od małego, że zawsze wygrywa to macie. Ja pamiętam jak w 2 klasie podstawówki ryczałam, że dostałam 2, aż mnie do pielęgniarki zaprowadzili i mama odbierała i miałam normalną rozmowę z mamą, że na następny raz muszę się przyłożyć i mama będzie mi sprawdzać prace domowe. I pomogło, ale w życiu mojej mamie nie przyszło do głowy iść do nauczycielki, żeby mi ocenę wykreśliła, albo żeby mnie przeprosiła.

Gość gość
To prowokacja, nie ma tak glupich ludzi jak autorka, przeciez kazdy chodzil do szkoly.. Jezeli jednak bylabym w takiej sytuacji, to jeszcze dala szlaban dziecku, bo zadanie to jej obowiazek, a klamstwo , nawet takie ktore moze nie niesc za soba konsekwencji, jest zle.

Gość gość
Dziecko skłamało, by oszczedzic minusa. Dostało jest jedynkę za brak zadania. O co chcesz się sądzić? Chyba wszystko jest jasne i logiczne. Możesz to zgłaszać i robić córce siarę i problemy. Twój wybór. Zal tylko córki. Powinna ponieść konsekwencje swojego zachowania i na przyszłość wiedziałaby co może ją spotkać. Poza tym widać u Ciebie presję. Dostała jedynkę i co z tego? Myślę, że wszystkie dzieci prędzej czy później ja dostają. Można ocenę poprawić i tyle. Ale Twoje dziecko pewnie jest idealne, chowane pod kloszem i nie zasługuje na jedynkę, naganę i oczernienie jakiekolwiek. Autorki to Ty się zastanów nad sobą.