Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urodziny syna a konflikt

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Mam problem za miesiąc zbliżają się 4 urodziny syna. Mieszkamy w tej samej miejscowości co chrzestna syna, natomiast jesteśmy w konflikcie. Chodzi głównie o obgadywanue nas. Nie mamy z sobą kontaktu prawie 1,5 roku. Moje dzieci i moja rodzina nie byli zapraszani na uroczystości organizowane przez nich. Natomiast wpadłam na pomysł aby ich zaprosić na urodziny syna. Uważam że dzieci nie są,winne niczego, a może kilka kwestii przy okazji się wyjaśni . Uważacie że to dobry pomysł? Czy wyjde na nienormalna ze ich zapraszam skoro jesteśmy ppkloceni ?!

Gość gość
Ja bym nie zaprosiła

Gość gość
Nie macie kontaktu pd 1,5 roku, więc syn jej nawet nie zna. Po co mu obca ciotka na urodzinach? Chcesz naprawić relacje to nie rób tego pod przykrywką "dla dobra dziecka", tylko poproś o spotkanie i wyjaśnijcie sobie o co poszło. I jeśli odnowicie kontakt, to później zaproszenie na urodziny będzie naturalne.

Gość gość
Nie chodzi o przykrywke , tylko o to , że chciałabym aby syn mógł poznać chrzestna. Jeśli bez powodu bym ich zaprosiła to nie przyjdą. Przed zerwaniem kontaktu omijali nas po odważnym bali się konfrontacji z naszej strony.

Gość gość
Tak ci na prezencie zalezy?

Gość gość
Chyba żartujesz, że mogłoby mi chodzić o prezent...

Gość gość
no i napewno co niedziela chodzicie i się modlicie, jakby tu jeszcze jedna drugiej dokopać

Gość gość
Jeśli zależy tobie na odnowieniu relacji to możesz spróbować zaprosić tylko pytanie czy chrzestna zdecyduje się przyjść na urodziny twojego Syna. Ogólnie moje motto życiowe to nie chowaj głowy w piasek

Gość gość
Co ma kościół z tym wspólnego

Gość gość
Moze to wygladac, ze chodzi ci o prezent.

Gość gość
Witam. U nas jest podobnie chrzestna corki wtracala się kłamała po to by sklocic nasza rodzice A to męża siostra i nie rozmawiamy 5 lat były komunie dzieci itp i nie zapraszamy się i spokój po co skoro nam do szczęścia nie jest potrzebna

Gość gość
Może pomyśleć ze chcesz tylko prezent dla syna a z drugiej strony piszesz że chrzestna bez okazji może nie przyjść więc jeśli ci to wszystko jedno co sobie pomyśli to ja zaproś. Syn też się ucieszy z prezentu , jak to dziecko. W koncu to normalne w dniu urodzin. Ja swojej chrzesnicy daje prezent nawet bez okazji.

Gość gość
Gość 17:25. Nie zalujesz czasem ze jest taka sytuacja? Ze np za 10 lat będziesz tego żałować?

Gość gość
Autorko postu. Zrób jak uważasz. Ludzie zawsze gadają i będą gadać. Zaproś ta kobietę do swego domu. Zobacz czy będzie warto się zachować zgodnie z etyką .

Gość gość
to po wuj wy chodzicie do kościoła i się kłócicie, nie rozumiesz nauki kościoła, litości, chodzą aby się pokazać innym, własnie przez to unikam chodzenia do kościola, wolę się modlić w domu bo brzydzę się stać w kościele przy takich judaszach

Gość gość
Nie musisz chodzić za tydzień pomodle się za ciebie aby rozum ci wrócił na miejsce oraz oczy. Bo widać , że masz problem z czytaniem ze zrozumieniem i przetwarzaniem informacji. Pomyliły ci się wątki! Haha

Gość gość
Judasze hehe

Gość gość
nie macie kontaktu 1,5 roku a urodziny sa co rok, czyli nie prosiliscie ich na 3 ur?

Gość gość
Nie wyprawialismy urodzin w zeszłym roku, byliśmy akurat na urlopie .

Gość gość
Jest to jakiś pomysł na poprawę relacji...ale ja bym chyba wolała rozmowę w 4 oczy bez okazji...