Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wynajem mieszkania z dwójką dzieci

Polecane posty

Gość gość

Czy jest tutaj ktoś kto wynajmuje mieszkanie z dwójką dzieci? Czy macie mozliwosc mieszkania z rodzicami czy tesciami a wolicie spokoj i wynajmujecie.Ile macie pokoi jak sobie radzicie? Chetnie uslysze jakies historie

Gość gość
Nie mam dzieci ale wynajmuje mieszkanie. Nie wyobrazam sobie robić dzieci nie mając własnego m. Mam 34 lata i nie planuje dzieci.

Gość gość
Owszem niektórzy się tak ustawiają ze maja wlasne mieszkanie i wtedy na dziecko . Ale gdzie wy spotykacie takich ludzi sukcesu? Których stać na wlasne mieszkanie. Przeciez to musi nastąpić po 30. A pełno jest młodych matek, dużo ludzi wynajmuje mieszkania z dziećmi, mieszkają z tesciami. Budują się, odkladają itp. Ciężko bez spadku, pomocy rodziców miec mieszkanie przed 30 . Bez przesady . Nie wszystkim układa sie tak kolorowo. Nie wiem gdzie Ty czlowieku zyjesz ze masz 34 nie masz wlasnego m i dlatego nie chcesz dzieci.

Gość gość
Ja miałam 23 a mąż 31 lat gdy kupiliśmy mieszkanie. Większość wkładu to były pieniądze męża. Ja miałam raptem kilka tys oszczędności. Do tego kredyt i się udało. Nikt nam nic nie dał.

Gość gość
Tylko bank kredyt.

Gość gość
dziś czyli poniekąd dzięki mężowi mogliście w ogóle dostać kredyt, czyli jednak coś dostałaś przed trzydziestką.

Gość gość
A kto powiedział, że dzieci trzeba robić już przed 30tka ?

Gość gość
ja tak muwie i to jest prawda do ktorej musisz sie stosowac bo ja tak karze i kropka.

Gość gość
W większości jednak dzieci pojawiają się przed 30

Gość Marie_Marie
Wprawdzie wynajmujemy mieszkanie, ale nie mamy dzieci. Jeśli uda mi się zajść w ciążę w tym roku, w przyszłym roku wynajmiemy większe. Nie kupujemy mieszkania, bo nie wiemy, jak długo zostaniemy w mieście, w którym mieszkamy - może rok, może dwa. Wszystko zależy od tego, cjak ułoży się sprawa z dzieckiem. Mieszkamy daleko od rodziców i teściow, wynajem uważamy za coś normalnego, jak w większości krajów europejskich, gdzie ludzie przenoszą się za pracą. Tylko u nas mieszkanie na kredyt do końca życia jest jakimś symbolem wysokiego statusu materialnego.