Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość pierwszy raz

Plamienia

Polecane posty

Gość Gość pierwszy raz

Witam, proszę o radę właśnie zaczęłam 10 tydzień ciąży. Ciąża została potwierdzona u ginekologa w 8 tygodniu ciąży, dostałam duphaston ponieważ lekarz stwierdził że kosmowka lekko się odkleja. Wszystko było okay do wczoraj zaczęłam plamić na brązowo ale uznali ze wszystko jest dobrze i zwiększyła dawkę duphastonu. Dzisiaj cały dzień leżę ale plamienia się nasiliły i lekko brzuch pobolewa czy mam znowu jechać do szpitala? Mój ginekolog gdzieś wyjechał wizytę mam dopiero na 18 września

Gość gość
Ja na Twoim miejscu pojechałabym na izbę przyjęć skoro plamienia się nasilają. Może tak ma być i Cię odeślą po usg do domu ale warto sprawdzić i Ty będziesz spokojniejsza

Gość Gość pierwszy raz
Tu autorka. Dziękuję za odpowiedź. To jest moja druga ciaża ale nigdy nic takiego mi się nie przytrafiło w pierwszej , jestem przerażona bardzo chcę utrzymać tą ciąże. Wczoraj lekarka na izbie przyjęć nie podała przyczyny dlaczego tak jest swierdziła że jest dobrze, nawet nie kazała leżeć tylko się oszczędzać. Ja leżę dzisiaj cały dzień plackiem a mimo to plamienie się powtórzyło bardziej obficie ; (

Gość gość
Ja pisałam tą odpowiedź wyżej. Bardzo mi przykro, że takie coś Cię spotkało. Musi być dobrze!!! Ja tez jestem w ciąży i nawet lekkim zakłuciem w brzuchu się przejmuję bo ta ciąża jest dla mnie cudem. Ty robisz wszystko dobrze. Bierzesz duphaston i się oszczędzasz. Może to krwawienie tylko z tej kosmowki i tak ma być. Ale wszystko co Cię niepokoi lepiej skonsultować. Nawet tylko po to, żeby być spokojnym :) życzę Ci spokojnej ciąży i trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze.

Gość gość
Może zrobił się krwiak i stąd te plamienia Pamiętaj myśl pozytywnie, to bardzo ważne w takich chwilach!!!

Gość gość
Na pogotowie!!!!

Gość gość
Dali duphaston na podtrzymanie bo nic więcej nie mogą zrobić w tak wczesnej ciąży. Organizm wie co robi.Niestety obfite plamienia przechodzą zazwyczaj w krwawienia, a skoro szukasz porady na kafe zamiast jechać na pogotowie to wróżę smutne zakończenie..

Gość Gość pierwszy raz
Do tej wyżej, pisałam ze na izbie przyjęć byłam. Na usg wszystko w porządku pani doktor nie podała powodu powiedziała jedynie ze jeśli wcześniej kosmowka się odkleja (teraz już jest praktycznie w całości przyklejona) to mogło coś krwawic i ta stara krew znalazła dopiero teraz ujście....

Gość Gość pierwszy raz
Narazie się oszczędzam i biorę leki. Udało mi się zalatwic kolejne usg i badanie na jutro... martwię się ale co mam zrobić na IP powiedzieli ze nie widzą powodu do hospitalizacji. ..