Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze dzieci są grzeczne przez caly czas? czy bywają takie chwile

Polecane posty

Gość gość

Że grzeczne dziecko robi się nieznośne?

Gość gość
c***j ci do tego

Gość gość
W jakich sytuacji wasza pociecha się buntuje?

Gość gość
Ja mam takie dziecko do rany przyłóż i inni się nie moga nachwalić:) ale bywają juz sytuacje, ze pokazuje rożki (ma 19 mcy), np. Kiedy na ulicy mi ucieka w inna stronę, kiedy go łapie za reke to siada na ziemi badz schodzi na kolana, a ostatnio sie nawet położył na ziemi:D albo kiedy łapie za cos, czego nie powinien, to z nerwów rzuca czymś co ma pod ręka, np moj telefon i wydaje takie niezadowolone dźwięki. Po prostu sie buntuje i bada moja cierpliwość i granice:)

Gość gość
No właśnie mój też to taki buntownik od małego. Cały czas próbuje postawić na swoim. Trzymam dyscyplinę. Niestety po kilku latach jest mała poprawa.

Gość gość
Zauważyłam, że większość dzieci jest niegrzecznych tylko, że niektórzy rodzice tego nie widzą i mówią "moje to jest grzeczne "

Gość gość
21:21 wiesz co, jesli dziecko podchodzi do innych dzieci i bije albo wyrywa cos z Ręki w celu zniszczenia tego, to jest niegrzeczne. Ale moje naprawde jest do rany przyłóż:D nie robi krzywdy, uśmiecha sie do dorosłych i dzieci, ale takie jest zycie, ze zabraniam juz czegos, Bo przeciez trzeba dyscyplinować i wtedy sie wkurza. Niestety tacy rodzice co na wszystko pozwalaja, potem zbierają gorzkie owoce:-/

Gość gość
Ja mojej w pewnym momencie popuscilam z dyscplina i dzieciak mi się zepsul niewyobrażalnie. Moja jest z tych co wręcz obligatoryjnie potrzebuje dyscypliny i trzymania w ryzach , w przeciwnym razie leci przez palce niekonstrolowanie. Znowu w zycie rodzinna weszla dyscyplina i dziecie nie tyle perfekcyjne, ale znacznie ogarnięte się zrobilo

Gość gość
Są grzeczne, z reguły ale czasem mam ochotę ubić całą 3 ;-) nie ma dzieci wiecznie grzecznych, to nierealne. Prędzej czy później wasze potrzeby czy oczekiwania się rozjadą i dojdzie do spięcia ;-)