Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nauka niemieckiego .

Polecane posty

Gość gość

Czy da sie nauczyc języka niemieckiego nie mając niemieckiej tv w domu ? Np. Korzystając ze slownika z książek .

Gość gość
Będąc w Polsce tylko .

Gość gość
A mając Niemiecka tv bo ja mam tylko arte ten niemiecko francuski kanal i siedząc w Polsce ?

Gość gość
Wystarczy ci znajomośc paru slow takich jak haj hitla guten morgen i wazis das:-P

Gość gość
Waz ist das. ... ? Chyba was ist das .

Gość gość
butem w morde wystarczy

Gość gość
und schlampe :-)

Gość gość
Korzystając z książek do nauki języka niemieckiego to możesz się nauczyć.

Gość gość
Jeśli znasz podstawy niemieckiego to dasz sobie radę łatwo, wystarczą książki. Gramatyka jest inna niż Polska, mi najgorzej szło tworzenie czasu przeszłego ;-)

Gość gość
Pan Tomasz Zalewski to bardzo dobry nauczyciel niemieckiego, pasjonat 100%. Z córką się zapisałam na niemiecki razem, bo prawdopodobnie za rok już będziemy żyć za granicą. Po około 8 miesiącach nauki, dość intensywnej mamy opanowane podstawy, najczęściej używane słownictwo, a nad gramatyką się specjalnie nawet nie zastanawiam. Wiadomo, że jakoś super jeszcze nie mówię, ale to przychodzi z czasem.

Gość gośćdrewwis
mnie dobrze nauczyli niemieckiego w pi school. Po kilku semestrach mega dobrze opanowałam język, wymowę, słowka i gramatykę. Na tyle dobrze, że teraz mieszkam w Monachium i w pracy nie mam problemu z językiem.

Gość gość
hande hoch polnische sweine

Gość gość

Można się nauczyć korzystając z podręczników, oglądając filmy po niemiecku np. na youtube - u początkujących dobrze sprawdzają się bajki, ponieważ jest prostsze słownictwo, a do tego mówią w nich wolno i wyraźnie. Można korzystać też z różnych stron internetowych do nauki niemieckiego. Jako maniaczka opowiadań, której zależy przy tym na efektywnej nauce mogę polecić stronę opowiadaniaponiemiecku.blogspot.com

Gość gość

Tomek Zalewski jest bardzo dobrym lektorem niemieckiego. Znam go od lat. Mnóstwo pozytywnych opinii. Korzystałam już kilka razy z płatnego kursu. Jestem na poziomie początkującym, ale mówię, znam dużo często używanego słownictwa i w codziennych sytuacjach to się całkowicie sprawdza. Sama ćwiczę zrozumienie. Da się, naprawdę. Polecam, zalewskitomasz.pl.

Gość gość

Ja również polecam Tomasza bardzo dobrze uczy w dwa miesiące już nauczyłem się mówić po niemiecku . 

Gość Przemo

to idz na lekcje niemieckiego ...o