Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martacokolwiek

Mycie włosów a aktywność fizyczna

Polecane posty

Gość martacokolwiek

Witam. Mój problem a raczej dylemat jest następujący. Nie wiem kiedy myć włosy... Już wyjaśniam. Mam problem bo włosy od dawna bardzo szybko się przetluszczaja. Myje co drugi dzień ale i tak już tego drugiego dnia to jest masakra (wspomagam się suchym szamponem), jak usłyszę że niektóre myja raz na 5dni to nie wierzę... Problem ma związek z aktywnością fizyczna. Chciałabym (a nawet usiłuje od kilku miesięcy) ćwiczyć, żeby zrzucić trochę tłuszczu i ujędrnić ciało. Postanowiłam skakać na skakance bo jest to darmowe i mogę zrobić w domu. Ale nie potrafię pogodzić tego z mycie włosów. Skakanie rano - nie zawsze mam tyle czasu przed pracą, bo jeszcze po wysiłku trzeba umyć siebie i włosy. Wieczorem jak skacze - okej później myje siebie i włosy, ale na następny dzień rano włosy oklapna mi po spaniu i znów są jakby tłuste i ciężko z nimi wyjść w takim stanie nie mówiąc już o "przetrzymaniu" ich na dzień drugi. A przecież jak cwicze i się spoce wieczorem to muszę te włosy umyć, bo Jak tak do czystego łóżka z brudnymi spoconymi się kłaść... Najgorzej jest kiedy postanowie ćwiczyć rano. Wstaje już gotowa na trening a tu się okazuje że muszę gdzieś szybko jechać (do sklepu po śniadanie czy inne rzeczy). Zanim wrócę nie ma czasu już na ćwiczenie, a włosy są już przetłuszczone. Bo przecież dwa dni temu myte i dziś miało wypaść kolejne mycie... No więc myje te włosy mimo że nie cwiczylam. A następnego dnia rano myślę, że pasowałoby poćwiczyć skoro wczoraj nie cwiczylam. No ale włosy wczoraj, jak dziś pocwicze to znów muszę myć, a im częściej myje tym bardziej się przetluszczaja... I tak w koło... Przez problem z włosami ciężko wprowadzić w życie treningi a bez tego odchudzanie marne... Może ktoś spojrzy obiektywnie i coś doradzi...

Gość gość
Obetnij się na jeżyka albo jakąś inną super krótką fryzurę.

Gość gość
Tez mam problem z przetłuczajacymi sie włosami. Myje co drugi dzien, czasami codziennie. Myje włosy w dni treningowe- 3 razy w tygodniu, biegam na bieżni popołudami i potem wieczorem myje głowe. Nie rezygnuj z cwiczen przez włosy, bo to chore :D. Myj w takim razie dwa razy dziennie, nie musisz tez codziennie cwiczyc- zdecydowanie wystarczy 3 razy w tygodniu, zeby dać organizmowi czas na regeneracje. W dniach treningowych przemeczysz sie z tym myciem głowy i tyle.

Gość marawstala
myjcie włosy każdego dnia

Gość gość
a nie mozesz tych włosów myc po prostu codziennie? To dla mnie dylemat typu "Co zrobic bo mi nogi smierdzą na drugi dzien po myciu a myje co dwa dni"