Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

diamentova

Nieudany pierwszy rok na studiach

Polecane posty

Czy Wam też kiedykolwiek przeszła przez głowę taka myśl, że to nie to, to co robicie nie sprawia Wam przyjemności, męczycie się wiedząc że nie jesteście w miejscu w którym powinniście? Ja tak mam, dziś w prawie końcówce sesji poprawkowej stwierdziłam że moje studia nie sprawiają mi przyjemności, wręcz przeciwnie. Po tym roku płakałam niemal co drugi dzień, na każdy weekend wracałam do domu, nie poznałam nikogo wartościowego... Czy Wy też tak mieliście? Czy warto zaczynać znów od początku? Boje się o brak zrozumienia ze strony rodziców.

Gość Namysłów wojew opolsk
diamentowa a kojarzysz takie miasto Jak Namysłów leżące 54 km od miasta Opole (województwo Opolskie)?

Gość Browar Namysłów
diamentova zrobiłem w Zakopanem w sierpniu zadymę bo ... Baba od Kurtoszkołacza z zakopanego to zd,zi,ra i suka bo nie kojarzy Namysłowa baba do której chodziłem w Zakopanem w tym roku po hot dogi i cheesburgery do Budki w ogóle nie słyszała o Namysłowie pytałem się jej czy kojarzy Namysłów a ta szmata powiedziała "nie bardzo" jej budka z żarciem nazywała się "Kurtoszkołacz" skoro ta baba nie kojarzyła Namysłowa to zacząłem się do niej i dwóch dziewczyn w tej budce drzeć "Namysłów to fajne miasto" i tak przez kilka minut by zapamietały że jest takie miasto jak Namysłów tak długo aż ta babka nie wezwała policji

Gość gość
Namysłów wojew opolsk dziś diamentowa a kojarzysz takie miasto Jak Namysłów leżące 54 km od miasta Opole (województwo Opolskie)? x wypierdaIaj

Gość gość
diamentova zrobiłem w Zakopanem w sierpniu zadymę bo ... Baba od Kurtoszkołacza z zakopanego to zd,zi,ra i suka bo nie kojarzy Namysłowa baba do której chodziłem w Zakopanem w tym roku po hot dogi i cheesburgery do Budki w ogóle nie słyszała o Namysłowie pytałem się jej czy kojarzy Namysłów a ta szmata powiedziała "nie bardzo" :D

Gość gość
Tak! Ja Cię rozumiem autorko. Najgorszy jest fakt, że moi rodzice (chyba dlatego, że sami nie są po studiach) mają na tym punkcie lekką obsesję. Ja jestem technikiem więc zawód mam, szczerze mówiąc wolałabym już pracować bo niby pierwszy rok skończyłam ale "dorobiłam się" ataków paniki i strasznie podupadłam na zdrowiu, a i tak nie widzę siebie kończącą ten kierunek. Niestety w domu jest "w sumie mogłabyś iść do pracy, ale...przecież dobrze Ci idzie (taaak, bo nie mam żadnej poprawki więc 'dobrze mi idzie', ot co), już rok z górki, jeszcze trochę, szkoda to teraz rzucać". Myślę, że gdybym była na drugim roku to może i by było szkoda, ale skoro czekają mnie jeszcze co najmniej dwa lata... Męczy mnie nauka rzeczy które jednak okazało się że wcale mnie nie interesują, męczy mnie uczelnia, długie dojazdy i w większości nieprzyjemni ludzie na roku. Muszę znaleźć w sobie odwagę żeby się jakoś postawić i tam nie wracać. Trzymam za Ciebie kciuki żebyś podjęła dobrą decyzję :)

Gość Człowiek nikt
Wiesz ile ja miałem nieniuchanych pierwszych roków na studiach? Cztery. Tyle razy powtarzałem pierwszy rok na 3 różnych uczelniach.

Gość Człowiek nikt
*Nieudanych. Przepraszam za błąd.

Gość gość
Ja 4 razy zaczynałam studia, bo wszyscy znajomi studiowali, był też nacisk że strony rodziny, chociaż nikt z rodziny nigdy studiów nie zrobił. A ja nie chciałam studiować i w końcu rzuciłam każde z nich po roku, nie skończyłam żadnego kierunku a mam super pracę i zarabiam 5 tys na rękę w biurze :)