Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ula gość

WKŁADKA DOMACICZNA HORMONALNA

Polecane posty

Gość Ula gość

Mam 35 lat, dwójkę dzieci, więcej nie planuję. Do lekarza udałam się z długimi (2 tyg), obfitymi okresami. Męczą mnie od 2 porodu (2lata) Podczas usg wyszło że niestety w rachubę wchodzi leczenie hormonalne (tablety lub wkładka. Lekarz opowiedział dokładnie co i jak i wybraliśmy taką 5 letnią z mniejszą ilością hormonu niż inna ale z większą niż ta 3 letnia. Wybraliśmy w sensie, że zawsze mogę wziąć tabletki. Ja ich bardzo nie chcę. Jem już euthyrox i wiem jakie fajne są hormony :/ Dziewczyny czy wybrać spokojnie wkładkę? Jest ok? polecacie?

Gość gość
to zależy , trudno powiedzieć każdy organizm inaczej reaguje ja kiedys mialam taka wkladle bardzo sie z tego powodu cieszylam bo dosc czasto zapominalam o tabletlach i take tam , przy wkladce prawie w ogóle nie mialam.okresu wiec bylam bardzo zadowolona poniewaz zawszs bardzo ale to bardzo cierpialam no ale za to pojawil sie probldm z seksem ponieważ za kazdym razem odczuwalam silny ból i za każdym razem podczas stosunku i po krwawilam wiec zdecydowalam sie wkladke usunąć po 5 miesiacach szkoda no ale jak doktor mi wyjasnila jestem nardzo delikatna wiec ona mnie podrażniała podobnie jak krążki teraz zdecydowalam sie ostatni raz na ciążę marzymy o dziewczynę ale po porodzie jadę odrazu na slowacje podciągnąć jajniki :) jak mi ginekolog mówiła niektóre kobiety mają yak jak ja podczas wkladki a innym nic zupelnie nie dolega i jest super , musisz zaryzykować albo zdecyduj sie na podciecie jajnikow albo inna antykoncepcje