Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kosmetyki z kwasem! Czy można łączyć?

Polecane posty

Gość gość

Hej na codzien uzywam toniku pixi glow z kwasem glikolowym. Jednak ostatnio kupiłam w promocji płatki z kwasami glikolowy, hialuronowym, mlekowy : nip +fab Extreme. Napisane jest, ze można je używać 2/3 razy w tyg. Czy można łączyć te dwa produkty? Używać naprzemiennie? Nie chce podraznic skory. Cere mam mieszana, nie mam problemu z wypryskami.

Gość gość
kwasy mozesz mieszac

Gość JAgość
A pozatym w tych kosmetykach w drogeriach itd jest tak malo kwasu ze mozesz ja spokojnie mieszac

Gość gość
Czy mogę używać dodatkowo kremu z kwasem glikolowym cah będzie tego za.duzo dla skóry?

Gość gość
Nie wydaje mi się, zeby to było za duzo, bo jak wyzej pisała osoba - te drogeryjne kosmetyki zawierają bardzo male stężenia.

Gość Jagość
Skore musisz przyzwyczajac ja po 2 latach uzywam 25 % kremu z glikolem (Robie go sama) w twoim kremie jest napewno 3 % albo 5% wiec smialo smaruj bo tylko kwasy sa skutecznym kosmetykem zadne inne cuda droge kremy.

Gość gość
W pixi glow tonik 5%kwasu, w płatkach też, natomiast krem 3%. Nie zaszkodzi jeśli uzyje jedno po drugim?

Gość gość
W pixi glow tonik 5%kwasu, w płatkach też, natomiast krem 3%. Nie zaszkodzi jeśli uzyje jedno po drugim?

Gość gość
Nie zaszkodzi