Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rita777

Tycie w ciąży

Polecane posty

Gość Rita777

Hej, jestem w 25 tc, przytyłam już 12 kg :( moja lekarka mówi, że to za dużo. Mam już duży brzuch, ale ręce, nogi, twarz - bardzo szczupłą, biust miałam przed ciążą niewielki, teraz większy, ale też raczej ciągle mieści się w tych średnich. Całe życie ważyłam prawidłowo, nigdy nie miałam nadwagi, nigdy się nie odchudzałam. Staram się jeść racjonalnie, nie mam napadów głodu, nie mam żadnych zachcianek. Wyniki niezłe, cukrzycy nie mam. Jestem aktywna, pracuję, 3-4 razy w tygodniu uprawiam sport (ćwiczenia dla kobiet w ciąży, basen, spacery). Dodam jeszcze, że jestem wysoka, 180 cm wzrostu. Obwód bioder od 3 miesięcy mi się nie zmienia (kilka cm większy, niż przed ciążą). Do tej pory nie martwiłam się wagą, bo wyglądam ok, wszyscy mi mówią, że jestem szczupła, że dobrze wyglądam. Ale zmartwiło mnie to, że moja lekarka kazała mi uważać. Co mam jeszcze zrobić, żeby nie przytyć za dużo? Martwię się, że to nie będzie dobre dla zdrowia dziecka, a ja - że po ciąży będę gruba...

Gość Rita777
Up! Pomóżcie, bo się martwię...

Gość gość
Przy pierwszej ciąży przytyłam 20 i po porodzie schudlam tylko 10. Przy drugiej obecnie mam już 17 kg więcej, nie obzeram się. Też jestem wysoka. Całe życie przed ciazami bylam szczupła. Jeżeli masz to w genach, to nic na to nie poradzisz. Nie uchronisz się przed tyciem w ciąży.

Gość gość
Sporo przytylas , mozesz dobic do 20 kg spokojnie ( zeby nie bylo: ja plus 18 w obu ciazach). Skoro jesz racjonalnie to sie tym nie przejmuj. Niektorzy tak maja:) potem zrzucisz.

Gość gość
mam to samo.. w obydwu ciazach 20 kg.. wyniki bdb.. brak cukrzycy. po porodach 10 kg spadlo... z reszta musze walczyc

Gość Rita777
Dzięki za odpowiedzi! Moja mama jest bardzo szczupła całe życie, a w obu ciążach przytyła ok. 20 kg. Krótko po porodzie za każdym razem wracała do swojej normalnej wagi. Myślicie, że to może być kwestia genów?

Gość gość
Moja siostra jest sportsmenka, trenerem personalnym, zdrowo sie odzywia. W pierwszej ciazy przytyla 18kg mimo sportu i zdrowego zarcia. Po 4mcach sladu nie bylo a brzuch jak u kulturystki. Drugie urodzila po 2 latach, przytyla tym razem 24kg i po 4mcach wyglada ok. Niestety rozeszly sie jej miesnie brzucha.

Gość gość
To nie reguła, ale często szczupłe osoby tyją więcej. Ja pierwszą ciążę zaczynałam ze sporą nadwagą i przytylam tylko 5 kg po ciąży zrzucilam 15. Za drugim razem startowalam z niższej wagi i w 5 sie nie zamnkęłam.