Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Avangwardajldbdi

dlaczego baby tak tyja w ciazy?

Polecane posty

Gość Avangwardajldbdi

W mojej ciazy przytylam tylko 7 kg, corka urodzila sie zdrowa 3,500 kg . Natrafiam na duzo historii kobiet ktore w swoich ciazach tyly nawet i po 35 kg i ja sie pytam jakim prawem? jak mozna byc tak paskudnym babsztylem zeby sie dopuscic takiego swinstwa? Wszystko zwalane na hormony ale powstrzymac sie nie potrafi jedna z druga. Nie mowie tu o zatrzymaniu wody ktora po porodzie odchodzi i wszystko powoli wraca do normy ale o tych potworach ktore mijamy codzien na ulicy. Z normalnych kobiet przeobrazaja sie w ogromne babska zaniedbane z wlosami za ucho. Czy taka kobieta ma prawo jeszcze wymagac wiernosci od swojego parnera? odpowiedzcie sobie same. Oczywiscie zaraz do obrony rzuca sie wszystkie grubaski ale nikt mi nie wmowi ze brak autokontroli jest normalnym zjawiskiem w ciazy. Dalej jestesmy kobietami i najwazniejsze jest zdrowie naszego dziecka wiec warto starac sie zdrowo odzywiac wlasnie dla dziecka. Bierze mnie obrzydzenie gdy widze na ulicy wszystkie te slabeuszki ktore potem wpadaja w depresje poporodowe. Tyjac jak wieprz nie oczekuj ze po porodzie bedzie fajnie, ze maz Cie bedzie pragnal a Ty bedziesz sie usmiechac do lustra. Nic juz nie bedzie takie samo, miej to na uwadze kiedy wlozysz do tej okaraglej japy kolejnego chrupka/ czekoladke.

Gość gość
Brutalne ale prawdziwe. Najlepsze jak kobieta mówi że zostały jej kg po ciąży. Dziecko 2 lata a ona z drozdzowka czy lodem. Sama przez 8 miesięcy przytyłam 15 kg. Gdyby nie wcześniejszy poród dobilabym do 20stki. Ale mocno zaczęłam puchnac. 4 miesiące po porodzie +3 kg.

Gość gość
Przestań obrażać inne kobiety!Moja siostra też przytyła 35 kg a to dlatego że była w zagrożonej ciąży.Pójście tylko do toalety, mogło spowodować poronienie.Musiała brać specjalne tabsy przeciw skurczom macicy.Musiała jeść dobrze żeby utrzymać ciążę.Debilka z ciebie!

Gość gość
18:15 autorka nie pisze o kobietach, które w ciąży chorują i muszą brać leki by dziecko donosic. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Ja również przytylam 30kg w ciąży. Nerki zaczęły mi szwankowac i wody w organizmie miałam kilkanaście kilo. 4 miesiące spędziłam w szpitalu, ale po porodzie spadło mi od razu 17kg,a w ciągu kolejnych 3 tygodni 10 kg. Także ten temat nas nie dotyczy.

Gość gość
Właśnie że temat dotyczy wszystkich kobiet. Ja nie rozumiem jak w ciąży mozna przytyć tylko 7 kilogramów. Sam brzuch ciężarnej z 3 kg dzieckiem waży conajmniej z 10 kg.

Gość gość
A co ciebie obchodzi jak wyglądają inne kobiety? Zajmij się swoją doopą. Ja też mam nadwagę, ważę 75 kg przy 175 cm i nie zamierzam żyć o wodzie i sałacie żeby się przypodobać innym. I to nie kg po ciąży, bo akurat dwa lata po ciąży ważyłam 50 kg czyli o 5 mniej niż przed ciążą. Zaczęłam tyć po 30-stce, ale też nie odmawiam sobie wszystkiego, je co lubię.

Gość gość
75 kg przy 175 cm to nie jest żadna nadwaga, to czasy mojej świetności. Dałabym wiele żeby tyle ważyć.

Gość gość
To wręcz waga morswina.

Gość gość
Tak, to opisz nam siebie jak wygladasz. Z pewnością modelka.

Gość gość
Po dwójce dzieci przy 175 cm ( to naprawdę wwysoka kobieta) 75 kg to nie jest dużo

Gość gość
Trawę bym zarla żeby schudnąć z takiej wagi.