Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Straciłam libido przez tabletki

Polecane posty

Gość gość

Czy tylko ja tak mam? Czy to wina tabletek, ktore biore? Sa to moje pierwsze w zyciu tabletki i nie wiem czy jest to normalne. Odkad biore tabletki antykoncepcyjne ( 8 miesiecy ) nie mam ochoty na sex. Nie musialby dla mnie istniec. Kiedy "zabieramy sie do rzeczy" i sie wkrece to mam namiastke tego co bylo przed tabletkami. Wtedy potrafilismy sie kochac 2-3 razy dziennie. Codziennie to byla norma albo kilka razy w tygodniu to najmniej. Ja czesto wychodzilam z inicjatywa. Podniecalam sie strasznie sama gra wstepna. A teraz jest zupelnie inaczej.

Gość gość
nie, nie tylko ty tak masz.. to jest raczej normalne przy pigulkach..

Gość krynia42
Znam to... ale nie na każdych tabletkach tak się dzieje, lekarz jak mi zmienił na belarę to mi się poprawiło, znaczy libido wróciło do stanu sprzed tabletek. Wiadomo nie od razu ale w drugim czy trzecim cyklu była widoczna poprawa. I ze względu na spadek libido miałam zmieniane tabletki, żadnych innych skutków ubocznych nigdy nie miałam. Także polecam porozmawiać z lekarzem ginekologiem :)

Gość gość
ja tak straciłam lipdo przy krążkach nuvaring nawet podniecić się nie mogłam nic i zrezygnowałam

Gość gość
no to może lepsze są tabletki niż krążek

Gość gość janeczka
Ja biore już parę lat belare i libido mi nie zmalało. Nic się nie zmieniło. Natomiast lepiej się czuję po nich z tego względu że PMS nie jest juz tak dokuczliwe jak przed braniem pigułek i miesiączka stała się krótsza i mniej obfita.

Gość gość
to może masz źle dobrane te tabletki ? Ja odkąd stosuję vines, to moje libido właśnie skoczyło i nie mam problemu seksem. Mam ochotę zawsze i wszędzie. Więc spróbuj zmienić pigułki

Gość Orella
To prawda - dobrze dobrana pigułka wiele zmienia. Ja wcześniej przez wieczne huśtawki hormonów i pms'y nie miałam w ogóle ochoty, a odkąd zmieniliśmy na vixpo, wszystko wróciło do normy.

Idź do lekarza i poproś o zmianę pigułek. Wydaje mi się, że tak duży spadek libido jest wystarczającym powodem. Tabletki muszą być źle dobrane...

Gość gość
Nie męcz się dziewczyno! przejdź na inny rodzaj antykoncepcji. Wiem, tabletki są łatwiejsze w życiu i użyciu, ale nie warto jest się truć. Ja polecam Ci FemiCap. Stosuje i jestem bardzo zadowolona. Panuje z mężem współżycie i od momentu jak to stosuje to nie mam przykrych dolegliwości spowodowanych hormonami. W pełni bezpieczna metoda.

Gość gość
raczej przez intensywną, wulgarną masturbację

Gość gość
I po co łykacie te wstrętne pigułki, skoro i tak nie uprawiacie seksu, bo nie macie ochoty :D Warto się tak truć dla faceta?

Gość gość
jeśli nie masz ochoty na seks, to znaczy,że coś jest nie tak z antykoncepcją, nie pasuje, Ci, powinnaś może zastosować inną anty ultralekka. Ja na przykład zmieniłam na lekka vines i jestem z niej bardzo zadowolona.