Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wedlug was historia to trudny przedmiot

Polecane posty

Gość gość

Wasze zdanie?

Gość gość
jesli tak to dlaczego?

Gość gość
Jeden z najprostszych

Gość gość
nie pamieciowka W jakim sensie "trudny" POTRAFISZ DYSKUTOWAĆ?

Gość gość
Bardzo prosty przedmiot. Tylko debil może być z tego zagrożony

Gość gość
wczoraj bylo zebranie w szkole.Corka jest jest w 4 klasie i wychowawca mowi o nowych przedmioatach i temat historia.Ze to taki trudno przedmiot.A ja tak mimowolnie powiedzialam glosno ze jaki trudny, ze hiosria jest latwy przedmiot.I rodzice tak dziwnie sie na mnie zaczeli patrzec.

Gość gość
To po co się odzywasz niepytana? Za grosz kultury...

Gość gość
sama do siebie powiedzialam a wyszlo glosno. 1 raz mi tak sie wymknelo.

Gość gość
W 4 klasie historia to nowy przedmiot dla uczniów, więc tak, może być trudny.

Gość gość
Historia jest łatwa pod warunkiem, że ktoś się nią interesuje i ja lubi. Wtedy wydarzenia, daty i inne wchodzą do głowy bez problemu i się je pamięta. A jeśli histy nie trawisz... To masz problem. Kucie, kucie, kucie, jeszcze raz kucie. A jak ktoś jest na tyle tępy, że nie zapamieta kilku dat na sprawdzian, to historie ma trudną.

Gość gość
Dla mnie był łatwy. Mialam 6 na maturze, nic się nie uczyłam. Tzn. nie traktuję jako nauki czytania takich ciekawych rzeczy. Trochę dat trzeba zapamiętać, co też nie było trudne dla mnie. Ale znam całkiem inteligentne osoby, które historii nie znosiły.

Gość gość
Dla mnie jest trudny, bo jestem ścisłowcem

Gość gość
gość dziś Dla mnie jest trudny, bo jestem ścisłowcem x Właśnie dla ciebie powinien być łatwy. Jeśli zapamiętujesz wzory matematyczne, fizyczne, chemiczne oraz regułki, to daty też zapamiętasz bez problemu. Szkolna wiedza historyczna tak naprawdę to właściwie 80% dat. W szkole nikt ci nie powie, ile kochanek miał dany król, nie opowie ci o strategiach wojennych, nie przekaże jak wyglądał ówczesny strój w detalach, znasz tylko zarysy. Nie powiedzą ci, że Paryż je/b/ał smrodem, aż miło. Nie opowiedzą ci wiele, a może i wcale, o metodach przesłuchań, o narzędziach tortur, czy narzędziach pracy.

Gość gość
No właśnie kompletnie nie mam pamięci do dat ani nazwisk. Wzór można zrozumieć, a daty się nie zrozumie. Po prostu nie wchodzi mi historia.

Gość gość
dla mnie proste byly przedmioty- biologia, historia, geografia, po w liceum. a wogole nie lezaly mi przedmioty scisle matma, fiza i chemia. wogole mi wzory nie wchodzily.

Gość gość
Dla mnie tak. Na 4 dawałam spokojnie rade, ale nie znosilam wkuwania na pamiec. W pezedmiotach scislych jedno wynika z drugiego, to takie zagadki do rozwiklania, jeden element napedza drugi itp, a historia? U nas najlepsze oceny mieli ci, ktorzy potrafili lac wode, oddawali najwiecej zapisanych stron. Dla mnie "opisz wojne x z y" to bylo pol strony, dla innych 4.

Gość gość
Masz rację. Lejwody miały z historii najlepsze oceny.

Gość gość
Tak bo nikogo to nie interesuje a wtedy wiedza ciężko wchodzi do głowy.

Gość gość
Zależy czy daną osobę interesuje, i zależy jak jest nauczany. W podstawówce historii nie lubiłam, bo to naprawdę była prawdziwa pamieciówka i wkuwanie. Dopiero w liceum okazało się, że to może być ciekawe, bo nauczyciel to był człowiek z pasją, potrafił tłumaczyć historię jako procesy a nie wydarzenia punktowe, uzupełniał ciekawostkami... I w ogóle programy historii trzeba by dogłębnie zmienić, bo na to, co najważniejsze, czyli historia współczesna, nawet najlepszemu nauczycielowi zostawało i zostaje żenująco mało czasu.

Gość gość
ja nie musialam za duzo sie z tego uczyc. Poczytalam i mi to wystarczylo. zawsze mialam z tych przedmiotow 4.

Gość gość
Dla mnie też łatwy. Zawsze 5.Przeczytałam i pamiętałam. Daty jednak musiałam wkuwac.