Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki zestaw cwiczen dla nigdy nie cwiczacej

Polecane posty

Gość gość

Mam 36 lat po ciazach zostal mi brzuch i chcialabym sie go pozbyc a takze troche ujedrnic cialo. Na youtube pelno treningow ale nie bardzo moge cos sobie dobrac.Mizecie cos polecic?

Gość gość
Ściągasz aplikacje na telefon. One są tak poukładane, że zaczyna się od najmniejszego wysiłku.

Gość gość
Najpierw sprawdź czy nie masz rozstępu mięśni prostych brzucha zanim zaczniesz ćwiczyć. Sama to możesz sprawdzic. Jak masz go absolutnie nie można wszystkich ćwiczeń wykonywać, bo przepuklina murowana

Gość gość
ja przygode z cwiczeniami zaczelam od skalpela chodakowskiej, teraz juz cwicze troche bardziej wymagajace programy. Ale na poczatek naprawde polecam, bo wydaje sie bardzo proste ale po 15min mozna sie zdziwic jak banalne cwiczenia moga sprawiac trudnosci (jest na yt, trwa ok 40min). A z inych trenerek polecam Natalie Gacka, jak ja wpiszesz w yt, to wyskoczy np. trening posladkow dla poczatkujacych, brzuch dla poczatkujacych. Tez fajne cwiczenia, a ona sama wydaje sie rowna babka i az milo sie oglada ;) Tyle ze o ile treningi Chodakowskiej to rozgrzewka+cwiczenia+rozciaganie, to u Gackiej wszystko to oddzielne filmiki. Polecam ci te babki jako osoba ktora nigdy nie byla na silowni, cwiczy tylko w domu, po dwoch ciazach schudla 16kg i brzuch ma taki jak nigdy w zyciu (serio- nawet w liceum mimo ze bylam szczupla mialam opone w dolnej czesci)

Gość gość
to jeszcze ja- zapomnialam dodac ze jestem w twoim wieku, a wzielam sie za siebie w wieku 34lat. Pozdrawiam!@

Gość gość
Ja mogę polecić jak gość wyżej. Do tego masaż bańką chińską, dietę i bieganie. Urwij dla siebie chociaż godzinę 2 x tyg. na bieganie. Zacznij od szybkiego chodu lub bardzo lekkiego truchtu. Jestem w Twoim wieku, z niedoczynnością tarczycy. Da się schudnąć. Tyle, że sport w moim życiu jest obecny od wielu lat.

Gość gość
tak na kafe same sportsmenki myslał by kto phi :O

Gość gość
Autorko, a masz nadwagę? Bo jeśli tak, lepiej sobie odpuścić co bardziej wymagające, jak biegi czy trening aerobowy. Jak zupełnie się nie ruszałaś, to polecam przede wszystkim wybrać formę aktywności którą lubisz- inaczej o ćwiczeniach będziesz myśleć jak o przykrym obowiązku do odbębnienia, a nie jak o rekreacji. Ładnie wyszczuplają i ujędrniają całe ciało basen, rolki, bieganie i marszobiegi, callanetisc działa cuda :) Jak się wmocnisz, i chcesz ćwiczyć typowy zestaw z trenerką w domu, pooglądaj filmiki i wybierz kogoś z kim lubisz, ja ćwiczyłam z MelB bo mnie jej filmiki pozytywnie nakręcały :)

Gość gość
Tu autorka.Nadwagi nie mam waze 56kg przy 170 cm ale moje cialo to takie galaretowate.Nie moge za bardzo wykonywac cwiczen obciazajacych kolana bo mam z nimi problem.A plywac niestety nie umiem

Gość gość
Nie słuchaj tych co polecają Chodakowską. Ona właśnie niszczy stawy. Bieganie też odpada. Rower, basen, a w domu lekki aerobik. Z czasem coś cięższego.

Gość gość
Nie słuchaj tych co polecają Chodakowską. Ona właśnie niszczy stawy. Bieganie też odpada. Rower, basen, a w domu lekki aerobik. Z czasem coś cięższego. Zacznij od 10 minut dziennie i dokładają po 5 w każdym następnym tygodniu.

Gość gość
Akurat jesli chodzi o wyzej polecony skalpel chodakowskiej, to z tego co kojarze nie ma tam zadnych podskokow itd tylko cwiczenie ciezarem swoich wlasnych rak nog itd wiec nie wiem co mialoby zniszczyc tam stawy. Faktycznie, niektore jej zestawy to serie pajacow, dziwnych podskokow i na to tez bym sie nie pisala :) A jeszcze co do niszczenia stawow cwiczeniami, to najwazniejsze jest miec dobre obuwie, ktore amortyzuje i przy jakiejkolwiem aktywnosci nie ma az takiego nacisku na kolana czy kostki. Czasem jak widze na silowni ludzi cwiczacych w tenisowkach lub w skarpetkach (moja bratowa w domu), to smech mnie ogarnia.

Gość gość
jezeli zalezy ci na ujdędrnianiu to ja polecam masaże i cwiczenia w urzadzeniach typu kapsuła czy takie duże rollery. jest np. takie urzadzenie do ktorego wchodzisz i masz zakładany pas i idziesz po biezni ale z takim wrażeniem jakbyś chodzila w wodzie. poszukaj w okolicy u siebie.