Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewyczyny pomóżcie proszę nie wiem jak interpretować wyniki.....

Polecane posty

Gość gość

Od kiedy dowiedziałam się o ciąży robiłam badanie beta hcg, moje wyniki są następujące: 06.09 - 31.1 08.09 - 85.3 10.09 - 226 12.09 - 484.1 Niby przyrost 48 h jest powyżej 100% ale jeśli patrzeć na przyrost 96 h który powinien wynosić minimum 175% a u mnie wynosi 140%...czy to ciąża biochemiczna?? :(

Gość gość
Ale po co patrzysz co 96 h? Co 48 godzin przyrasta prawidłowo i wystarczy. Po co aż 4 razy beta??

Gość gość
Jest dobrze, na razie ciężko wyrokować o stanie ciąży, poczekaj do 6 tc, wtedy powinnaś już zobaczyć serduszko. Przyrost bHCG nie jest równy. U mnie w zdrowej ciąży był na początku słabiutki, do tego miałam krwawienia, a ciąża się utrzymała (fakt, że ze wspomaganiem). W poprzedniej wszystko pięknie, przyrost bety taki, że wróżono mi bliźniaki, a i tak ciążę straciłam, tyle że dużo później. Nie ma sensu robić kolejnych oznaczeń. Jak będziesz robiła w ciąży pierwszą morfologię, to zrób sobie dodatkowo poziom TSH - lekarze często bagatelizują tarczycę, a potem z jej powodu może dojść do poronienia, jeśli hormony nie będą ustabilizowane. Powodzenia!

Gość gość
Jezu, po co aż tyle razy beta? Zwariowałaś?

Gość gość
Po to by stresem związanym z wynikami zaszkodzić dziecku.