Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdy facet nie chce zrobic 1 kroku

Polecane posty

Gość gość
A kobiecie jest jeszcze gorzej bo o ile facet pierwszy zagada, to nie jest to nic dziwnego, to część facetow kiedy kobieta pierwsza podejdzie ją odrzuci bo uzna ja za łatwą np. Rownouprawnienie nie istnieje, nie ma rownych płac dla kobiet i mezczyzn, poza tym nadal wielu facetow woli zdobywać bo to jest zapisane w ich naturze. W przyrodzie to zawsze samiec podchodzi do samicy, walczy o nia z innym samcem, a nie odwrotnie.

Gość gość
15.26 Trafny komentarz. Znam to uczucie gdy w ciągu kilku lat z powodu nieśmiałości traci się okazje jedną po drugiej do tego aby być w związku z dziewczyną. Na szczęście los był dla mnie łaskawy. Gdy pokonałem nieśmiałość otrzymałem od losu kolejne okazje. Jedną z nich wykorzystałem. Ona została moją partnerką.

Gość gość
Poza tym czytalam kiedys artykuł chyba w Newsweeku , o tym, że przejmowanie zbytnio rob meskich przez kobiety powoduje to, ze faceci coraz mniej je pozadaja... Czuja sie mniej mescy kiedy kobiety zarabiaja na dom, podrywaja ich i przejmuja wszystkie te zachowania, ktore utarlo sie, ze powinny nalezec do faceta. Jestem za niezaleznoscia finansowa kobiet, ale przynajmniej w niektorych sferach (tych uczuciowych) facet powinien poczuc sie facetem. A kiedy kobieta sama go podrywa, sprawia wrazenie, ze wszystko potrafi bez niego np. wymienic uszczelke ( nawet jesli potrafi to czasem lepiej pozwolic facetowi sie wykazac ;)), to on juz moze sie czuc niepotrzebny, mniej meski bo ona przejmuje jego role. To role to meskie i zenskie to wcale nie wymysl ludzi tylko jak pisalam w przyrodzie to samiec zdobywa, u ludzi jest tak samo

Gość gość
20:27 "nie ma rownych płac dla kobiet i mezczyzn" - jestes klamliwa kretynka, klamiesz - to oczywiste, w dodatku kretynsko uwazasz, ze ktos uwierzy w te brednie. na tym samym stanowisku, z tym samym doswiadczeniem zawodowym, z taka sama edukacja pracodawca ma PRAWNY OBOWIAZEK placic taka sama stawke PRACOWNIKOM - niezaleznie od ich plci. SKONCZ ROZSIEWAC NIEPRAWDZIWE BREDNIE KRETYNKO. "W przyrodzie to zawsze samiec podchodzi do samicy, walczy o nia z innym samcem, a nie odwrotnie." - wroc, kretynko, do szkoly podstawowej i sie w koncu porzadnie doedukuj. przyklad pierwszy z brzegu: PAWIE. z kilkoma agresywnymi wyjatkami ryby jakos tez "nie walcza o samice" - durna maso. biorac dalej przyklad z natury - tygrysy owszem, do samicy podchodza - zaplodnia i wracaja na swoj teren lowiecki. robmy jak w przyrodzie - zadnych malzenstw a baby niech sie babrza z odchowaniem progenitury ZUPELNIE SAME. kretynko. jestes glupia, rozsiewasz klamstwa - ciebie to powinno sie odizolowac od spoleczenstwa i ponownie edukowac od zera, zapewne jestes jeszcze swiecie przekonana o prawdziwosci tych idiotyzmow, ktore usilujesz ludziom wciskac.

Gość gość
Spokojnie, daj na luz;)

Gość gość
20:43- widać twój poziom intelektualny bo akurat bliżej tygrysowi do człowieka niż pawiowi (który jest ptakiem) czy rybom. Jednak ssaki należą do jednej grupy zwierząt, to tak dla przypomnienia ;) A co do równych płac, to prawny obowiązek to teoria, a praktyka to drugie. Tu masz statystyki panie wszystkowiedzący geniuszu :p https://stat.gov.pl/files/gfx/portalinformacyjny/pl/defaultaktualnosci/5474/12/1/1/roznice_w_wynagrodzeniach_i_kobiet_i_mezczyzn_w_2014.pdf

Gość gość
A on tylko patrzy,nic wiecej nie robi,ani się nawet nie usmiecha?

Gość gość
Gosc dziś Hmm popatrzy takim przeszywajacym wzrokiem i tyle, zajmuje sie czyms innym, czasami sie usmiechnal ale rzadko. Powiem tak, kiedys byl inny, znaczy jak sie poznalismy, bardziej pozartowal, usmiechnal sie i pogadal, teraz zdystansowal nie wiem czemu:(

Gość gość
20:48 prawny obowiazek to prawny obowiazek, trzeba jednak nie byc mameja i czekac, az przyjedzie jakis rycerz na bialym koniu i sam wszystko za ciebie sprawdzi i zrobi. druga sprawa - sa wziete ogolne wynagrodzenia, CALOSCIOWO, ze wszystkich zawodow - prezesow bankow, poloznych, pielegniarzy, lekarzy, pani wiesi z kwiaciarni i pana czeska z piekarni, nastepnie wyodrebniane i wybitnie malo sprytnie przez inne OGOLNE DANE STATYSTYCZNE. za pomoca tak ogolnych danych moge udowodnic istnienie ufo. miej pretensje do rzadu ze pielegniarkom i nauczycielkom od lat nie podnosza pensji, a ludzie na kierowniczych stanowiskach w takim chocby holdingu weglowym zarabiaja wielokrotnosci srednich krajowych. miej rowniez pretensje do rzadu, ze w zarzadach spolek obsadzani sa glownie kolesie, nie kolezanki. miej rowniez pretensje do swoich zenskich wspoltowarzyszek, ze o wiele mniej chetniej od mezczyzn zakladaja przynoszace faktyczne zyski firmy lub dzialalnosci gospodarcze i zamiast walczyc o podwyzki czekaja na to, az ktos przyjdzie i w ich imieniu to zrobi(pewnie jakis mezczyzna, na ktorego potem beda i tak narzekac). miej rowniez pretensje do siebie, ze jestes idiotka, i pokazujac NAJBARDZIEJ OGOLNE dane usilujesz dowiesc racji tam, gdzie ich nie ma. PRAWNY OBOWIAZEK JEST, nie jest niczyja wina, ze magistrzy filozofii czy innego pierdzi-kierunku najczesciej nie sa w stanie zarabiac tyle - SREDNIO, OGOLEM, ile magistrzy robotyki lub administracji. PRACUJACY W SWOIM ZAWODZIE. dodatkowo, prawny obowiazek dziala, i jesli pracodawca placi 2 tysiace wiszacemu na telefonie telemarketerowi - panu magistrowi polonistyki, zaplaci rowniez 2 tysiace dziewczynie z matura i bez studiow siedzca na tym samym stanowisku i odwalajaca ta sama robote. ROWNIEZ: w szpitalu warszawskim placa pielegniarki bedzie inna, od placy pielegniarki zatrudnionej w prywatnym domu spokojnej starosci w ustce. DODATKOWO ksiegowa w grupie "azoty" zarobi wiele wiecej niz ksiegowy w auchan-ie. moge ci zagwarantowac, ze placa magazyniera w najblizszej twojego miejsca zamieszkania "mrowce" bedzie inna, niz placa magazyniera zatrudnionego w najblizszym twojego miejsca zamieszkania "tesco". dociera? czy masz mozg nieprzepuszczalny jak glaz moreny czolowej? zreszta sa inne czynniki wplywajace a zupelnie nie ujete w podanych "zrodlach" - wypadki, specjalizacje, zwolnienia lekarskie, outsourcing. zreszta, niech bedzie komedia - odpowiedz mi wiec, czemu pracodawcy prywatni nie przestana zatrudniac mezczyzn? szczegolnie na "lepiej platnych" stanowiskach, gdzie oszczednosci wynikajace z takiego dzialania bylyby olbrzymie? wyjasnij mi z jakich to wzgledow ekonomicznych pracodawcy nie oszczedzaja w tak prosty sposob?

Gość gość
część facetów kiedy kobieta pierwsza podejdzie ją odrzuci bo uzna ja za łatwą x brednie wymyślane przez królewny z drewna

Gość gość
Czuja sie mniej mescy kiedy kobiety zarabiaja na dom, podrywaja ich i przejmuja wszystkie te zachowania, ktore utarlo sie, ze powinny nalezec do faceta. Jestem za niezaleznoscia finansowa kobiet, ale przynajmniej w niektorych sferach (tych uczuciowych) facet powinien poczuc sie facetem. A kiedy kobieta sama go podrywa, sprawia wrazenie, ze wszystko potrafi bez niego np. wymienic uszczelke ( nawet jesli potrafi to czasem lepiej pozwolic facetowi sie wykazac oczko.gif , to on juz moze sie czuc niepotrzebny, mniej meski bo ona przejmuje jego role. To role to meskie i zenskie to wcale nie wymysl ludzi tylko jak pisalam w przyrodzie to samiec zdobywa, u ludzi jest tak samo x Kolejne brednie na użytek kobiecego wygodnictwa i próżności. I gdzie się niby "utarło"? U królewien z drewna? No pewnie, bo tak wygodniej.

Gość gość
Ja autorce tak naprawdę, ale to naprawdę zależy, to przełamie nieśmiałość. Tylko czy to jest nieśmiałość aby na pewno? A może częste nie wiedzieć czemu u Polek przerośnięte ego?

Gość gość
23:19 to jak to widzisz? Jak taki podryw ze strony kobiety miałby wyglądać? Podaj przykład ale taki z klasą.

Gość gość
Ja tak miałem, w końcu się odważyłem, poprosiłem o spotkanie odrzuciła mnie i to dosyć boleśnie, teraz się koło mnie kręc****atrzy, jest milutka. A ja co, sam nie wiem, mam się znowu nadziać?

Gość gość
p*****l ją

Gość gość
olej taka, wiecznie bedzie wymagac adoracji i ja oodrzucac, pompujac sobie tylko wlasne ego twoim kosztem. jedna szanse sie takim daje, jak ja odrzuci - jej strata, kosz dostales to go bierz, smieci zostaw.

Mam podobnie Jak dziewczyna bardzo mi się podoba To nie mam odwagi Ale pracuje nad tym Powoli do przodu ;)

Gość gość
właśnie to mi sie podoba;)

Gość gość
00:11 Mam wrażenie że ona tego żałuję i chce złagodzić sytuacje, a każdemu się należy druga szansa chyba.

Gość gość
Czeka na twoj ruch. Sprawdza czy Ci zalezy na nim. Oczywiscie wiekszosc kobiet nie trybi na czym polega ich rola i jak one maja sobie poderwac faceta, jak dac mu wyrazne zielone swiatlo zeby on przejal inicjatywe. Zaden facet nie oczekuje ze wprost podejdzie do niego kobieta i powie "hej podobasz mi sie zostaniesz moim chlopakiem". Tu bardziej chodzi o subtele gesty mowy ciala i stwarzanie sytuacji dla faceta na poznanie sie. Jednym z najbardziej przyciagajacych gestow jest usmiech i spojrzenie.

Gość gość
I co wzieli ślub ?