Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niebezpieczna pasja syna

Polecane posty

Gość gość

Spędza mi sen z powiek. Syn uwielbia ryzyko, adrenalinę, a ja przez to cierpię. Jestem klebkiem nerwów. Boję się o jego życie. Moje prośby, tłumaczenia nic nie dają. To jeszcze dziecko. Czy mogę katygorycznie mu zabronić? Czy któraś mama jest w podobnej sytuacji.

Gość gość
Jaki ten sport?? W jakim wieku syn?? Podstawowe rzeczy, które trzeba wiedzieć w takich sprawach. Jak dorosły to niewiele poradzisz, jeszcze mniej, jak sam sobie finansuje ta pasję. A może wcale nie tak niebezpieczna pasja, tylko ty panikujesz.

Gość gość
No właśnie ile lat ma syn? Bo my jako matki to będziemy się już zawsze martwić o swoje dzieci, ale gdy są dorosłe trzeba im pozwolić żyć swoim życiem. Poza tym same byłyśmy młode i wiemy jak to jest przecież:)

Gość gość
Nadmiar testosteronu nim steruje, nie przezwyciężysz tego zakazami, bo dojdzie do tego presja rówieśnicza, że patrzcie jaki mamicycuś mamusi się słucha. Zresztą i po 40 dojrzali ojcowie lubią sportowe samochody, motory, sparingi bokserskie i rywalizować na siłowni, więc co się nastolatkowi dziwić? ;)

Gość gość
jak go tak wychowałaś, że sie ciebie nie słucha no to masz, martw się

Gość gość
Dziecko to autonomiczna jednostka z prawem do decyzji i indywidualności, szczególnie taka stojąca już u progu dorosłości a nie pies, który ma bezrefleksyjnie słuchać komend dla świętego spokoju właściciela.

Gość gość
to dziecko się wychowuje od urodzenia a nie dopiero jak jest młodzieńcem, bo to już za późno

Gość gość
A gdzie powiedziane, że dziecko jest niewychowane? Bo ma własne zainteresowanie stojące w kolizji z wyobrażeniami matki o spokojnym życiu? W ten sposób niejedno dziecko postawiło granice swym rodzicom komunikając zawczasu, że ma prawo do własnych wyborów i podejmownia decyzji, które niekoniecznie będą się im podobać.

Gość gość
17.01 Jasne. Nakazy i zakazy. Od urodzenia. Mój znajomy z klasy z podstawówki takie życie miał, nakazy i zakazy. Wiesz co zrobił?? Jak miał 18 lat a rodzice dalej zakazywali, poszedł się napic, potem nad jezioro i wszedł do wody. Już nie wyszedł.

Gość gość
Mój brat miał niebezpieczną pasję-wspinaczkę wysokogorska, może to nie były Himalaje ale już na Elbrusa wszedł. I co? I wszystko było dobrze przez 15 lat z każdej wyprawy wracał. Gdy miał 37 lat wiózł syna do przedszkola i zginął w wypadku na dodatek 4 letnie dziecko było z nim w aucie i było świadkiem. Nigdy nie wiemy jaki Los nam pisany.

Gość gość
Tu autorka. Strasznie się martwię o niego czy nie zrobi sobie krzywdy. Już tyle czasu tłumaczyłam mu ale to wszystko na nic. Kiedy mówi ze idzie na trening serce mi już kołacze z nerwów. Ps. Mój syn tańczy w balecie.

Gość gość
Motocross. Niestety to również pasja męża.

Gość gość
Każda samochodem jest strasznie niebezpieczna, zawsze to mówie