Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzem z malin i sliwek co zrobic by sie nie popsuly w sloikach

Polecane posty

Gość gość

Dostalam od znajomej sliwki oraz maliny.Pomyslalam ze zrobie drzemy.I pytanie jak i co zxrobic zeby po wlozeniu do slokikow sie nie popsuly?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Trzeba zapasteryzować i wszystko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tu nikt nie robi przetworów, bo nie po to dostaje 500+ od głupich pracujących podatników żeby zapieprzać jak idiotka przy garach, dotarło

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sliwki musisz dlugo "smazyc" na malutkim ogniu. I pilnowac zeby sie nie przypalilo. Ja mam specjalny garnek tylko do dzemow. Goracy dzem wkladam do sloika,zakrecam i do góry dnem odwracam. To wszystko. I cala zime nic sie nie psuje. Tylko dzem musi byc goracy. Jak nakladam zimny lub lekko cieply to potem sloiki pasteryzuje 7 min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×