Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Roboot

Spada poziom BetaHCG

Polecane posty

Gość gość
10.34 No właśnie ja jestem/byłam w takiej sytuacji. Tydzien temu poroniłam ciąże w prawie 20tc - wady letalne - triploidia. Tak więc, autorko, chciałabym być w Twojej sytuacji. Wiem, ze jest ciężko ale mogłoby być znacznie gorzej, gdyby taka ciąża się utrzymała jakimś cudem. Moj gin twierdzi, że nadmiernym łykaniem duphastonu można przyczynić się do tego, że taki płód przetrzyma dłużej i poroni się o wiele później, w większych bólach

Gość gość
Właśnie dlatego ronisz bo życzysz innym zle. Właśnie twoje życzenia trafiły w ciebie i dobrze ci tak. Bóg wie co robi nie zasługujesz na dziecko

Gość gość
I co chcesz powiedzieć ze jest ci przykro myślisz o jakiejś x osobie z forum i przezywasz jej stratę, mając swoje dwie na koncie? Śmieszna jesteś. Wyceluj teraz we mnie swoimi życzeniami. Jednej x z forum żałujesz straty a drugiej x życzysz straty? Lecz się jesteś niezrownowazona

Gość gość
Nie rozumiem po co tyle kłótni z powodu tego wątku i życzenia sobie nawzajem źle. Autorka ze swojej strony zrobiła wszystko co mogła, ale duphaston może uratować ciążę tylko wtedy jak jest niski progesteron w przypadku wad niestety nie ma takiego środku, który by pomógł. Nie wiem czemu jedna osoba z komentujących napisała, że duphaston jest w stanie przedłużyć ciążę z dzieckiem któro ma wadę. To jest zwykły syntetyczny progesteron nie jakiś cudowny środek. Dajcie już autorce spokoju bo te wpisy robią się co raz bardziej śmieszne.

Gość gość
11.25 Napisałam wczesniej to co powiedział mój gin. Duphaston to jest syntetyczny progestreon, który jest w stanie "przetrzymać" ciążę z wadami. Nie rozumiem, po co starasz się to podważyć? To zdanie mojego lekarza, W przypadku chorej genetycznie ciąży, organizm sam wydala płód miedzy innymi za pomocą spadku progesteronu. A jak codziennie łykasz tone leków to naturalnie taka ciąża może, ale tez nie musi, trwać dłużej.

Gość gość
15:48 Ja nie chcę nic podważać. Napisłam tylko to co mój ginekolog mi mówił. Jak widać co lekarz to inna opinia i inne zdanie. No ale przecież w prawidłowo przebiegającej ciąży duphaston jest nie potrzebny i lekarz nie przypisuje go jako witamin. Czasem nawet wtedy gdy ten progesteron jest potrzebny czyli najbardziej na początku ciąży to kobieta nawet nie wie, że w ciąży jest. Ja chciałam tylko w swojej wypowiedzi powiedzieć że to nie jest cudowny lek i pomaga tylko wtedy jak jest niski progesteron.

Gość gość
11.09 Mam już dwoje dzieci frustratko, nie podniecaj się bo majtek nie dopierzesz.

Gość gość
No to uwazaj lepiej żeby twoim dzieciom się nic nie stało. Twoje życzenia często uderzają nie tylko w ciebie ale i w bliskich. A tak w ogóle to zorientowałas się ze to dwie osoby piszą? Pewnie nie bo to trudne ruszyć głowa jak cały czas się rusza dupa

Gość gość
16.42 Duphaston rzeczywiście nie jest żadnym cudownym lekiem. Ale lekarze często przepisują ten lek z rozpędu, gdy pacjentka miała problem z zajściem w ciążę lub z poronieniami wcześniej. Ja tez miałam brać progesteron po wcześniejszym poronieniu na wszelki wypadek, gdyby się okazało, ze to np niewydolność ciałka żółtego a potem łożyska. Okazało się, że były wady genetyczne a organizm dawał mi wcześniej znać za pomocą plamien, że jednak ciąża jest wadliwa. Gdybym odrzuciła duphaston wcześniej nie musiałabym ronić późnej ciąży, ale rozumiem też postępowanie lekarzy, kiedy nie wiadomo jaka jest przyczyna problemów i rozdają recepty ( ja swoją dostałam na własne życzenie). Nie wiem czy będę brać proga w kolejnej ciąży, wolałbym chyba poronić w pierwszych tygodniach