Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nicky86

Ból po lewej stronie nadbrzusza

Polecane posty

Witam, Od kilku miesięcy zmagam się z bólem po lewej stronie nadbrzusza.Początkowo sądziłem,że jest to spowodowane złą dietą,bądź też nietolerancją pokarmową.Po zmianie nawyków żywieniowych i schudnięciu kilkunastu kilogramów (dieta + sport) sytuacja się nie poprawiła.Udałem się na badanie usg,które nie wykazało zmian ogniskowych,oprócz obtłuszczenia wątroby i trzustki wszystko było w normie.Następnie zrobiłem ogólne badania krwi oraz poziom amylazy i lipazy (trzustka) - wyniki też dobre.Po kilku tygodniach badań okazało się,że mam bakterię HP.Zakończyłem już 2-tygodniową kurację antybiotykami,ale mój stan się nie poprawił.Nadal odczuwam ból po lewej stronie,pod żebrem. Zmienił się on jednak w kłujący.Nadal żołądek głośno trawi,bulgocze,następują skurcze i rozkurcze. Często też doskwiera mnie odbijanie oraz gazy (te rzadziej). Czy ktoś z Was zmagał się z podobnymi dolegliwościami ? Pozostaje mnie jeszcze gastroskopia i chyba na tym pomysły się kończą. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informację.Pozdrawiam.

Gość gość
powiekszona sledziona